Internațional

Record mondial: un belgian a prajit cartofi 83 de ore in sir

Ziarul de Vrancea
8 sep 2010 466 vizualizări
n precedentul record, care dateaza din 1987, era de doar 72 de ore

Patronul unui restaurant fast food din Belgia a petrecut 83 de ore facind cartofi prajiti si a reusit astfel sa stabileasca, luni seara, recordul mondial in domeniu, depasind cu 11 ore precedenta performanta, reusita de un britanic. Chris Verschueren, in virsta de 53 de ani, a inceput sa prepare cartofi prajiti in restaurantul sau din Kastel, un sat flamand situat la circa 30 de kilometri la nord-vest de Bruxelles. El a preparat, in total, 1.500 de kilograme de cartofi prajiti, care au fost vinduti la cornet, la pretul de un euro. Jumatate din incasari vor fi donate unui spital de pediatrie - fiul lui Verschueren, in virsta de cinci ani, fiind hemiplegic de la nastere -, iar cealalta jumatate va acoperi propriile cheltuieli.

Tentativa sa de a stabili un record pentru cel mai mare numar de cornete de cartofi prajiti vindute (15.000) a esuat, insa Chris Verschueren a reusit sa stea treaz 83 de ore. El a avut dreptul la cinci minute de pauza pe ora, pe care le-a economisit. "N-am dormit, insa, dupa 20 de ore, am luat 100 de minute de pauza pentru a face kinetoterapie, un dus si a ma destinde", a declarat acesta pentru agentia de presa Belga.

Campionul nu parea obosit luni seara, dar suferea din cauza catorva accidente minore: "Mi-am fript degetele, ma dor picioarele si am tendinita. însa nu conteaza, acum voi sarbatori si le voi multumi tuturor celor care m-au sustinut", a spus acesta. Precedentul record a fost stabilit de un britanic, care a preparat cartofi prajiti timp de 72 de ore, in 1987.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.