Internațional

Slujbe religioase fara acorduri de gen masculin

Ziarul de Vrancea
7 sep 2010 549 vizualizări
Biserica Episcopala Scotiana a scos din slujbe referintele masculine la Dumnezeu n " Dumnezeu este si feminin", spun preotii n opozantii noului curent se multumesc sa arate Noul Testament, care "este plin cu asemenea referinte" Dumnezeu ca Tatal si Cristos ca Fiul

Un nou ordin al slujbelor oficiate de Biserica Episcopala din Scotia elimina referintele masculine la Dumnezeu, inlocuind limbajul cu unul mai inclusiv, relateaza Daily Telegraph. Cuvinte ca "Domnul", "el", "al lui" au disparut din noul ordin, pe care preotii il pot folosi daca nu sint de acord cu perceperea lui Dumnezeu ca barbat. Citatele directe din Biblie au ramas intacte, evitindu-se sa se intervina in cuvintele lui Dumnezeu. Cu toate acestea, binecuvintarea de la finalul slujbei a fost schimbata de unii preoti, de la "Tatal, Fiul si Sfintul Duh", la "Creator, Mintuitor si Sanctificator". "Am incercat sa nu ne jucam cu descrierile lui Dumnezeu din textul biblic. Dar ceea ce vrem este un limbaj generos in ceea ce priveste genul. Dumnezeu este mai presus de gen. Nu spunem ca Dumnezeu nu e masculin. Dumnezeu este si feminin. Problema apare atunci cind incerci sa folosesti limbaj uman pentru a descrie indescriptibilul", a explicat reverendul Darrn McFarland, membru al comitetului de liturghie al Bisericii.

Traditionalistii au criticat schimbarile, sustinind ca nu respecta textul Bibliei. "Cei care incearca sa minimalizeze referintele la Dumnezeu ca Tatal si la Cristos ca Fiul au mari dificultati, pentru ca Noul Testament este plin de asemenea referinte", a declarat un reverend.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.