Internațional

Astazi incepe demolarea taberelor tiganilor din Roma

Ziarul de Vrancea
6 sep 2010 524 vizualizări
Autoritatile au in vedere 201 tabere amplasate ilegal in capitala Italiei n expulzarile din aceasta tara ar putea fi accelerate

Autoritatile din Roma vor incepe astazi demolarea celor aproximativ 200 de minitabere de romi construite abuziv in capitala Italiei, existind propuneri in sensul accelerarii expulzarii romilor de origine romana, informeaza La Repubblica. Primarul Romei, Gianni Alemanno, a anuntat punerea in aplicare a planului de demolare a celor 201 minitabere. Cei aproximativ 2.500 de romi care traiesc in conditii igienice precare vor fi evacuati de politie si carabinieri, dar pentru cei mai multi dintre ei exista riscul de a ramine pe strazi. "în aceasta toamna vor fi demarate lucrari pentru construirea a inca doua tabere de romi. Lucrarile vor dura intre trei si sase luni", a declarat primarul Gianni Alemanno.

"Reglementarile Prefecturii prevad cazarea in noile tabere doar a romilor care se afla in Roma de peste zece ani", avertizeaza Fabrizio Santori, presedintele Comisiei pentru Siguranta Publica a Primariei din Roma. Santori a facut aceste declaratii pe fondul temerilor ca multi dintre romii expulzati din Franta se vor stabili la Roma.

Pentru ceilalti romi nu exista nici un viitor aici, avind de ales intre oferirea de adapost temporar si repatrierea in Romania pe banii autoritatilor italiene. "în Romania sint un milion de romi. Nu putem transmite mesajul ca pot veni toti si vor fi gazduiti la Roma. De aceea, sintem de acord cu gazduirea celor care sint la Roma de peste zece ani, dar si cu o politica sistematica de expulzari coordonata cu Uniunea Europeana", adauga Santori.

Atit Fabrizio Santori, cit si un alt consilier municipal, Andrea de Priamo, propun accelerarea procedurilor de expulzare, in contextul in care exista riscul ca multi romi evacuati din taberele ilegale sa isi gaseasca adaposturi in alte zone din Roma.


In Franta, zeci de mii de persoane au manifestat impotriva politicii privind romii


Manifestatiile de simbata din Franta impotriva politicii de securitate a Guvernului lui Nicolas Sarkozy, in special a politicii de expulzare a romilor, au reunit peste 77.000 de persoane potrivit Ministerului de Interne, sau cel putin 100.000 conform organizatorilor. "Desi organizate de circa 60 de organizatii, colective, sindicate si partide politice, manifestatiile din aceasta zi, asa-zise «de aparare a drepturilor omului», nu au reunit in total, pe intreg teritoriul, decit citeva zeci de mii de persoane", a afirmat ministrul de Interne, Brice Hortefeux. "îmi voi continua actiunea hotarita pentru a determina scaderea tuturor formelor de delincventa, pentru a apara drepturile victimelor si asta fara a stigmatiza vreo comunitate", a promis ministrul Hortefeux.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.