Internațional

NASA vrea sa vada Soarele mai de aproape

Ziarul de Vrancea
6 sep 2010 517 vizualizări
NASA a anuntat ca va lansa, pina în 2018, o noua misiune vizind studierea Soarelui de la mica distanta, gratie unei sonde de marimea unui automobil - Solar Probe Plus

Solar Probe Plus se va indrepta spre atmosfera Soarelui, la circa 6,4 milioane de kilometri de suprafata astrului, pentru a efectua o serie de observatii stiintifice. "Experientele alese pentru Solar Probe Plus sint destinate a oferi raspunsuri pentru doua intrebari-cheie ale fizicii solare: de ce atmosfera Soarelui este mai calda decit suprafata lui vizibila si ce impinge vintul solar care afecteaza Terra si sistemul solar?", a indicat Dick Fisher, directorul departamentului de heliofizica al NASA, intr-un comunicat. Pentru a se putea apropia de Soare, sonda va fi dotata cu un scut protector realizat dintr-un material nou pe baza de carbon, care ar trebui sa reziste la temperaturi de peste 1.400 de grade Celsius, dar si la niveluri ridicate de radiatii, potrivit NASA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.