Internațional

In Grecia nu se mai fumeaza

Ziarul de Vrancea
3 sep 2010 542 vizualizări
Guvernul de la Atena a interzis fumatul in restaurante, cafenele si alte locuri publice

O noua lege care interzice fumatul in locurile publice a intrat in vigoare ieri in Grecia, unde autoritatile incearca sa reduca numarul fumatorilor. Proprietarii de restaurante si cafenele au amenintat ca vor ignora noua lege, despre care sustin ca le va afecta afacerile. Cei care incalca legea risca o amenda cuprinsa intre 50 si 500 de euro, in timp ce patronii ar putea fi penalizati cu amenzi intre 500 si 10.000 de euro daca permit fumatul in localurile pe care le detin. Companiile care incalca legea in mod repetat risca sa-si piarda licenta de functionare. In plus, publicitatea la tutun a fost interzisa. Este a doua oara in mai putin de un an cind oficialii vor sa interzica fumatul, insa autoritatile elene au anuntat ca, de data aceasta, vor implementa legea, despre care premierul George Papandreu a spus ca "ne ajuta la indeplinirea obiectivelor noastre... sa facem tara mai durabila, nu doar din punct de vedere economic, ci si in ceea ce priveste traiul zilnic". AFP scrie ca 40% dintre greci sint fumatori (fata de media 29% in Europa). Elenii fumeaza zilnic, in medie, opt tigari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.