Internațional

Israelienii si palestinienii au revenit la masa negocierilor

Ziarul de Vrancea
3 sep 2010 449 vizualizări
Intilnirea premierului Netanyahu cu seful Autoritatii Palestiniene, Abbas, prima dupa o intrerupere de 20 de luni, a avut loc ieri la Washington, in prezenta sefei diplomatiei americane, Hillary Clinton

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a deschis ieri, la Washington, primele negocieri directe, dupa 20 de luni, intre Israel si palestinieni. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, s-au asezat alaturi de sefa diplomatiei americane, in sala Benjamin Franklin, la sediul Departamentului de Stat. Pe parcursul acestei prime sedinte, programata sa se desfasoare pe parcursul a trei ore dupa discursurile introductive ale celor trei lideri, diplomatia americana a lasat deschisa posibilitatea ca Netanyahu si Abbas sa ramina singuri, in anumite momente.


Un asasinat revendicat de Hamas tensioneaza situatia in coloniile israeliene


Liderii unor colonii israeliene din Cisiordania au inceput simbolic, miercuri, constructia unei sali de sport intr-o colonie din apropiere de Ierusalim, in semn de protest fata de atentatul palestinian soldat cu moartea a patru israelieni. "Raspunsul nostru la violenta este constructia", a afirmat Naftali Bennett, directorul Consiliului Yesha, organism reprezentativ al colonistilor din Cisiordania, in timpul unei ceremonii la Adam, la nord de Ierusalim. Citeva zeci de locuitori ai coloniei in care au fost instalate drapele cu steaua lui David au asistat la ceremonia in timpul careia a fost turnat ciment pentru a construi fundatia complexului. Guvernul israelian a impus in noiembrie un moratoriu partial de zece luni asupra procesului de construire de locuinte evreiesti in Cisiordania ocupata, pentru a-i determina pe palestinieni sa se intoarca la masa negocierilor. Doua cupluri de colonisti israelieni, intre care si o femeie insarcinata, au fost ucisi marti intr-un atac in apropiere de colonia Kyriat Arba, vecina cu Hebronul (in Cisiordania). Atacul a fost revendicat de Hamas.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.