Internațional

Autoarea seriei Harry Potter a donat 10 milioane de lire pentru cercetari medicale

Ziarul de Vrancea
2 sep 2010 479 vizualizări
Scriitoarea J.K. Rowling a donat 10 milioane de lire sterline (12,1 milioane de euro) pentru crearea unei clinici destinate cercetarii si tratarii sclerozei în placi, boala careia i-a cazut victima mama ei

Creatoarea personajului micului vrajitor Harry Potter a explicat marti ca spera ca centrul sa devina "centrul international de excelenta in domeniul neurologiei regenerative". Clinica, numita "Anne Rowling", va fi in subordinea Universitatii din Edinburgh (Scotia), oras in care locuieste de multi ani scriitoarea. Mama lui J.K. Rowling a murit din cauza acestei boli, in 1990, la virsta de 45 de ani, inainte ca fiica ei sa cunoasca succesul.

***


Cel mai singeros an pentru militarii americani din Afganistan


Anul 2010 este deja cel mai singeros pentru militarii americani din Afganistan, cu 323 de morti in opt luni, potrivit unui bilant intocmit de AFP pornind de la site-ul de Internet independent icasualties.org, semn suplimentar ca insurectia talibanilor se intensifica. Doar in cursul zilei de marti si-au pierdut viata sase militari americani. Generalul american David Petraeus, care comanda trupele americane si ale NATO in Afganistan, a recunoscut in aceeasi zi ca talibanii cistiga teren, dar el considera ca numarul crescut de morti in rindul militarilor straini este o consecinta a intensificarii efortului de razboi al Statelor Unite. Pierderile in rindul militarilor americani intervin in momentul in care, sub presiunea unei opinii publice in mare parte reticente mentinerii trupelor in Afganistan, presedintele Barack Obama a reafirmat ca retragerea trupelor va incepe in vara anului viitor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.