Internațional

Un fermier vrea sa fie despagubit pentru gainile care i-au murit speriate de zgomotul avioanelor

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 543 vizualizări
Un fermier francez intentioneaza sa dea în judecata Ministerul Apararii, dupa ce doua avioane militare au survolat la joasa altitudine ferma sa, provocind moartea a aproape 5.000 de gaini.

"Puii au fost absolut ingroziti si citeva mii dintre ei au murit pe loc", a declarat Etienne Le Mehaute, care intentioneaza sa solicite Ministerului Apararii despagubiri in valoare de 14.500 de euro. Un purtator de cuvint al Ministerului francez al Apararii a confirmat ca in zona se aflau doua avioane militare, dar a dezmintit ca acestea ar fi incalcat reglementarile privind altitudinea de zbor. El a precizat ca autoritatile au declansat o ancheta asupra incidentului. în Marea Britanie, guvernul britanic se confrunta frecvent cu solicitari de acest tip si plateste cu regularitate despagubiri pentru locuitorii care se pling de zgomotul facut de avioanele militare. Anul trecut, armata britanica a platit peste 50.000 de euro unui fermier din Staffordshire, care a dovedit ca gainile au depus mai putine oua dupa ce au fost speriate de zgomotul facut de avioane, iar un crescator de cai de curse a primit aproape 150.000 de euro deoarece unul dintre cai s-a accidentat dupa ce fusese speriat de aparate de zbor militare.


Teheranul a inchis filiala din Iran a firmei suedeze Oriflame pe motiv de spionaj


Ministrul iranian al Informatiilor, Heydar Moslehi, a acuzat simbata compania suedeza de vinzari directe Oriflame ca vrea sa submineze securitatea Iranului, dupa ce cinci dintre angajatii sai au fost arestati pentru spionaj. "Oriflame avea intentia sa lupte impotriva sistemului (iranian). Compania nu are nici un scop economic", a declarat Moslehi. "Conform dovezilor aflate in posesia noastra, puterile occidentale si agentiile de informatii au incercat, prin intermediul acestei firme, sa creeze probleme de securitate in tara", a adaugat el. în data de 22 august, autoritatile iraniene au inchis sediul Oriflame din Teheran si au arestat cinci angajati ai companiei, in timp ce in capitala iraniana au circulat zvonuri conform carora firma ar fi fost implicata intr-o schema piramidala si ar fi beneficiat de sprijin din partea unei agentii de informatii. în Suedia, Patrik Linzenbold, membru al conducerii companiei, a declarat ca Oriflame nu comenteaza pentru moment incidentele.


Cresc pierderile armatei americane in Afganistan


Sapte soldati americani si-au pierdut viata la sfirsitul saptamini in Afganistan, la care se adauga si aproximativ 15 militanti talibani, a anuntat ieri Forta internationala a NATO in Afganistan, ISAF. în cursul zilei de simbata, trei militari si-au pierdut viata in doua ciocniri separate cu militantii talibani in estul Afganistanului. în aceeasi zi, alti doi soldati ISAF si-au pierdut viata in urma exploziei unei mine in sud, iar ieri inca doi militari si-au pierdut viata in urma unor atacuri produse tot in sudul acestei tari. Un purtator de cuvint al ISAF a precizat ca toti cei sapte militari morti sint americani. Aceste ultime victime ridica la 472 numarul soldatilor aliantei care si-au pierdut viata in Afganistan de la inceputul acestui an, comparativ cu 521 pentru intregul an 2009.


Un comando de rapitori rusi era format din politisti deghizati


Patru politisti rusi imbracati in haine de camuflaj au rapit, la Moscova, un barbat pe care l-au bagat in portbagajul masinii si pe care il duceau spre o destinatie necunoscuta, inainte de a fi prinsi de fortele de ordine. Sotia victimei a sunat la politie si a anuntat ca sotul sau a fost luat din casa si dus intr-o masina. Politia a inceput sa il caute pe barbat si, in aceeasi dimineata, a gasit suspectii care circulau cu un Ford negru, cu o placa de inmatriculare falsa. în portbagajul masinii a fost gasit barbatul rapit. Anchetatorii au stabilit ca rapitorii erau patru politisti din districtul de la nord al Moscovei, care au fost pusi sub acuzare pentru rapire. Motivul rapirii nu a fost precizat, insa in urma acestui scandal seful districtului de politie a fost concediat. în ultimele luni au avut loc mai multe scandaluri in care au fost implicati politisti, faptele fiind rapiri, omoruri, coruptie, chiar si falsificare de probe. în acest context, presedintele Dmitri Medvedev a ordonat o reforma vasta a politiei si marirea pedepselor pentru infractiunile savirsite de politisti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.