Internațional

Un incendiu intr-o tabara de tigani mobilizeaza autoritatile italiene

Ziarul de Vrancea
28 aug 2010 514 vizualizări
Primaria din Roma a promis sprijin familiei care si-a pierdut un copil de 3 ani in flacari

Un copil roman in virsta de 3 ani a murit, iar fratele sau in virsta de patru luni a suferit arsuri grave in timpul unui incendiu produs intr-o tabara de nomazi de la Roma, a relatat presa italiana, citindu-i pe pompieri si carabinieri. "Moartea atroce a unui copil roman de trei ani este o pierdere grava care afecteaza orasul nostru. Sint riscurile teribile si dramele care se traiesc in taberele abuzive ce exista de prea multi ani la Roma", a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno, citat de La Stampa. El a mai precizat: "Aceasta demonstreaza ca este nevoie sa se mearga mai departe cu planul nostru privind nomazii, care, in punerea sa deplina in aplicare, prevede desfiintarea tuturor taberelor abuzive pentru a-i muta pe cei care nu au o locuinta stabila in tabere autorizate si deplin controlate din punct de vedere al legalitatii, sigurantei si posibilitatii de a locui acolo. Sa reflecteze bine cei care ne aduc acuzatia de deportare atunci cind desfiintam tabere abuzive pentru a-i transfera pe nomazi si locuitorii baracilor in tabere reglementare si structuri de primire!" Delegatul pentru romi al Primariei Romei, Najo Aszovic, a promis "intreg ajutorul si sprijinul de care vor avea nevoie".

între timp, s-a dispus din motive de ordine publica si siguranta imediata evacuare a taberei de romi din Via Morselli de la periferia Romei. Cu toate acestea, aproape toti romii afirma ca nu vor sa-si paraseasca tabara si nu accepta insertia in alte structuri. In tabara se afla 59 familii cu peste 19 minori, circa o suta de persoane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.