Internațional

Bacteria rezistenta la antibiotice a ajuns si in Austria

Ziarul de Vrancea
28 aug 2010 518 vizualizări
Doua cazuri de contaminare cu o bacterie de tipul NDM-1, rezistenta la antibiotice, au fost identificate în Austria la pacienti care au primit tratamente în spitale din strainatate, din Pakistan si din regiunea Kosovo, a anuntat vineri Ministerul austriac al Sanatatii citat de Agerpres.

Cei doi pacienti au fost internati la Spitalul Universitar din Gratz (sud-est). Unul dintre pacienti, cel ce s-a intors din Pakistan, a fost deja vindecat si externat, in timp ce al doilea pacient, cel ce s-a intors din Kosovo, se afla in continuare sub tratament. Pentru a preveni raspandirea in Austria a acestei tulpini virale extrem de rezistenta la tratamentul cu antibiotice, autoritatile medicale austriece au decis testarea tuturor persoanelor care au sosit in Austria dupa ce au suportat tratamente in spitale din Pakistan si India, dar si a rudelor si apropiatilor acestora si a altor persoane cu care au intrat in contact. "Mai multe date de care dispunem indica faptul ca regiunea de origine a acestei tulpini bacteriene care se raspindeste in mediul din spitale, este subcontinentul indian", conform comunicatului.


Angajati musulmani obligati de patron sa consume carne de porc


Proprietara taiwaneza a unei fabrici de textile a fost condamnata la 6 luni de inchisoare dupa ce a obligat trei dintre angajatii sai musulmani sa manince carne de porc. Ea poate scapa de detentie daca va plati o amenda, informeaza AFP care citeaza surse judiciare de la Taipei. Chang Wen-lin a recunoscut in fata tribunalului districtual din Panchaio ca si-a constrins trei dintre angajati, toti de origine indoneziana, sa consume carne de porc sub pretextul ca le va oferi energie pentru a munci mai bine. Pedeapsa cu inchisoarea se suspenda in cazul platii unei amenzi de 60.000 de dolari taiwanezi (1.875 de dolari). Patroana fabricii de textile va plati de asemenea fiecarei victime cite 150.000 de dolari taiwanezi drept despagubire. Acest proces a produs vilva in Taiwan, patroana amenintindu-si angajatii cu reduceri salariale in cazul in care ar fi refuzat sa manince carnea de porc.


O cavalcada cu torte s-a incheiat cu zeci de raniti


Un numar de 44 de persoane au fost ranite, printre care o adolescenta foarte grav, in timpul unei plimbari calare nocturne in Basse-Saxe (nordul Germaniei). O suta de copii si de adolescenti insotiti de sase adulti participau la o plimbare nocturna calare cu torte organizata de un centru ecvestru local. Dintr-o cauza inca necunoscuta, caii au devenit foarte agitati, aruncindu-i din sa pe calareti si calcindu-i in picioare pe unii dintre ei, a explicat purtatorul de cuvint al politiei din Lingen. Cea mai mare parte a celor raniti au primit ingrijiri la fata locului, dar citiva dintre ei au fost transportati la spital. O adolescenta de 14 ani este in stare grava, iar medicii sint rezervati in ceea ce o priveste, aceasta fiind insa intr-o stare stabila, potrivit purtatorului de cuvint al politiei. Toti caii au fost recuperati, in urma acestui incident.


In Bruxelles numarul furturilor de biciclete se dubleaza de la un an la altul


Numarul furturilor de biciclete a crescut, in aceasta vara, la Bruxelles, mai ales in sudul capitalei belgiene, in acest tip de infractiuni fiind implicati si cetateni romani, potrivit cotidianului "La Capitale". Politia din Montgomery a prins, miercuri, doi cetateni romani, in zona in care din luna iulie au fost raportate mai multe furturi de biciclete. Alti doi romani au fost arestati la inceputul lunii august, in Auderghem, dupa ce au fost sesizate 60 de furturi de biciclete. Potrivit cotidianului belgian, care il citeaza pe comisarul Marc Vadeneynde de la politia zonala, in Wolowe si Etterbeek s-a inregistrat, de un an si jumatate, un adevarat val de furturi de biciclete. Este vorba de 346 de astfel de furturi in 2009, dublu fata de anul precedent. De asemenea, in 2010 au fost deja semnalate 196 de astfel de furturi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.