Internațional

Menajera torturata pentru proteste impotriva volumului mare de munca

Ziarul de Vrancea
27 aug 2010 484 vizualizări
n femeia din Sri Lanka s-a intors acasa cu 24 de cuie in corp, infipte de angajatorul ei din Arabia Saudita care a pedepsit-o astfel pentru ca i-a spus ca munceste prea mult

O menajera din Sri Lanka, plecata sa munceasca in Arabia Saudita, a fost strapunsa cu 24 de cuie in frunte, picioare si miini dupa ce le-a spus patronilor ei ca volumul de munca la care este supusa este mult prea mare. Femeia a plecat la munca, la fel ca aproape un milion si jumatate de concitadini, in Orientul Mijlociu, dar la numai un an de la plecare aceasta a revenit, din Arabia Saudita, cu traume profunde.

Femeia este mama a trei copii si la intoarcerea acasa ea era deprimata, motiv pentru care rudele au decis sa o duca la un control medical. Controlul medical a scos la iveala faptul ca femeia avea cuie infipte adinc in corp, in zona fruntii, picioarelor, miinilor si unul chiar deasupra ochiului.

Familia a sesizat Biroul de Angajari in Strainatate. Un oficial al acestei institutii a declarat ca angajatorul femeii si sotia acestuia au batut 24 de cuie incinse in trupul femeii doar pentru ca aceasta a indraznit sa spuna ca volumul de activitate la care este supusa este mare. Biroul de Angajari in Strainatate a sesizat procurorul general al statului Sri Lanka, in timp ce Ministerul de Externe va sesiza omologul din Arabia Saudita cu privire la acest caz.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.