Internațional

Voronin conduce in sondaje, dar la mica distanta de liderii opozitiei

Ziarul de Vrancea
27 aug 2010 489 vizualizări
n fostul presedinte comunist al Republicii Moldova este creditat in ultimul sondaj cu 22% din voturi n Marian Lupu are sprijinul a 19% dintre votanti, iar premierul - 16%

Vladimir Voronin ar cistiga primul tur de scrutin in cazul unor alegeri prezidentiale directe, releva un ultim sondaj de opinie publicat in Republica Moldova. Cu 22% din intentiile de vot, fostul presedinte comunist l-ar devansa astfel pe liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, creditat cu 19% din sufragii. Pe pozitia a treia se afla Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat si premier al tarii, care se bucura de simpatia a 16% dintre alegatori. Doar 4% ar vota pentru Mihai Ghimpu, actualul sef de stat interimar si presedinte al Parlamentului, si 3% pentru Serafim Urechean, lider al Aliantei Moldova Noastra. întrebati daca vor participa la referendumul privind modificarea Constitutiei, 63% din respondenti au afirmat ca vor participa, 22% au declarat contrariul, iar 15% s-au aratat indecisi. Din totalul participantilor la sondaj, 75% au precizat ca vor vota pentru alegerea presedintelui in mod direct, 9% s-au pronuntat impotriva, iar 16% s-au abtinut sa raspunda. Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 31% dintre respondenti ar vota pentru Partidul Comunistilor (PCRM), 17% pentru Partidul Liberal Democrat (PLDM), 10% pentru Partidul Democrat (PD), 8% pentru Partidul Liberal (PL) si 4% pentru Alianta Moldova Noastra (AMN). Sondajul a fost realizat de Asociatia demografilor si sociologilor din Republica Moldova in perioada 9-22 august, pe un esantion de 1.594 de persoane, marja de eroare fiind de plus minus 2,6 la suta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.