Internațional

Dalai Lama devine cetatean de onoare al Budapestei

Ziarul de Vrancea
27 aug 2010 474 vizualizări
Primaria Budapestei intentioneaza sa-i ofere în acest an lui Dalai Lama diploma de cetatean de onoare al orasului.

Liderul spiritual tibetan este o figura populara in Ungaria, unde a efectuat numeroase vizite. Lista personalitatilor care urmeaza sa primeasca o diploma de onoare din partea oficialitatilor din Budapesta a fost stabilita de consiliul local in secret, insa primarul Gabor Demszky a transmis anterior ca va anunta acordarea diplomei cu ocazia vizitei lui Dalai Lama la Budapesta, in luna septembrie. Distinctia este in mod normal inminata de primar la data de 17 noiembrie, ziua care marcheaza unirea Budei cu Pesta. Ungaria va organiza la 3 octombrie alegeri locale. Daca Dalai Lama va deveni intr-adevar cetatean de onoare, atunci este extrem de probabil ca Istvan Tarlos, candidatul Fidesz la primarie, va fi cel care ii va inmina diploma, data fiind popularitatea de care se bucura in sondaje.


Doua avioane F-16 s-au ciocnit deasupra insulei Creta


Doua avioane de lupta grecesti, de tip F-16, au intrat ieri in coliziune in timpul zborului, dar numai unul dintre piloti ar fi reusit sa se catapulteze. Coliziunea celor doua avioane F-16, unul cu un singur loc si celalalt cu doua locuri, s-a produs in sudul insulei Creta, potrivit unei surse din Ministerul Apararii. Conform informatiilor de presa, doi piloti au putut fi recuperati, dintre care unul era in stare grava. Cele doua avioane faceau parte dintr-o escadrila de antrenament de patru aparate, plecate in misiune de la baza aeriana din Souda (nord-vest). Pilotii avioanelor de lupta grecesti sint in stare permanenta de alerta in zona Marii Egee, din cauza frecventelor incursiuni ale aviatiei turce in spatiul aerian al regiunii disputate de cele doua tari. în cursul unui incident similar din 2006, un pilot grec a murit in urma coliziunii aparatului sau de zbor cu un aparat turc.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.