Internațional

Virusul West Nile face victime in Rusia

Ziarul de Vrancea
25 aug 2010 469 vizualizări
Cel putin cinci persoane au murit în urma infectarii cu virusul West Nile în regiunea Volgograd din Rusia, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnavire, au anuntat serviciile sanitare locale.

Medicii afirma ca numarul tintarilor a crescut de pina la 20 de ori fata de anul trecut, in principal din cauza caniculei care a afectat Rusia in vara acestui an. în zonele de sud, temperaturile au atins 40 de grade, dupa doua luni cu ploi abundente. Autoritatile ruse au avertizat asupra "unei cresteri a numarului formelor grave ale bolii" si au afirmat ca aproximativ doua milioane de persoane ar putea fi afectate in zona Volgograd. Serviciile sanitare "au cerut administratiei locale din Volgograd sa intensifice activitatile de dezinsectie", precizind ca virusul a fost identificat in zona si in anii trecuti, cind numarul imbolnavirilor a fost insa mult mai mic. Virusul West Nile, transmis de tintari, a fost identificat in vara acestui an si in Grecia, unde a provocat mai multe decese.


Igor Smirnov spune ca Transnistria nu face parte din Republica Moldova inca din 1990


Liderul transnistrean, Igor Smirnov, a criticat autoritatile moldovene pentru ca nu contribuie la desfasurarea negocierilor pe picior de egalitate, intr-o intilnire cu ambasadorul american la Chisinau, Asif Chaudhry. Smirnov i-a spus ambasadorului american ca, pentru inceperea "cu adevarat" a negocierilor, Republica "Moldova trebuie sa isi clarifice problemele de politica interna". "Negocierile sint necesare, iar noi vom participa (la acestea). Dar, din pacate, diferentele intre declaratiile si faptele celor care se afla la putere in (Republica) Moldova nu creeaza premise in vederea reluarii depline a dialogului. Se pare ca actiunile lor sint indreptate spre dezbinare", a spus liderul transnistrean. "Noi niciodata nu am trait in (Republica) Moldova, formata in anii \'90. De aceea ei nu au dreptul sa hotarasca pentru noi", a subliniat acesta. Pe teritoriul transnistrean nu vor fi deschise sectii de votare ale Republicii Moldova, deoarece "Chisinaul nu a solicitat acest lucru", l-a informat Vladimir Iastrebceak, seful diplomatiei transnistrene, pe ambasadorul american. însa, "cetatenii moldoveni care locuiesc in Transnistria si care doresc sa participe la alegerile din (Republica) Moldova nu vor fi impiedicati sa faca acest lucru", a adaugat Iastrebceak.


Un asasinat sinucigas a facut ravagii in rindul parlamentarilor somalezi


Doi barbati purtand uniforme militare au patruns, ieri, intr-un hotel din capitala Somaliei, Mogadishu, unde au ucis cel putin 15 persoane, dupa care s-au sinucis detonind explozibili. între persoanele ucise se aflau mai multi parlamentari somalezi. Atacatorii s-au sinucis dupa ce fortele guvernamentale de securitate au incercuit hotelul Muna, potrivit unor jurnalisti aflati la fata locului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.