Internațional

Iranul in alerta dupa pornirea primei sale centrale atomice

Ziarul de Vrancea
23 aug 2010 623 vizualizări
Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a prezentat chiar un avion fara pilot despre care autoritatile de la Teheran sustin ca ar fi prima drona bombardier de productie proprie

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a prezentat ieri prima drona cu raza lunga de actiune produsa in tara, Karar, un avion fara pilot care poate bombarda tinte la o viteza foarte mare, potrivit televiziunii de stat. Imaginile il arata pe presedinte aplaudind in timp ce drona, vopsita in verde-militar, este dezvelita de sub o pinza albastra. Au urmat apoi imagini cu aparatul zburind. "Acest avion, inainte de a anunta moartea dusmanilor, este un mesager al izbavirii si demnitatii pentru umanitate", a spus Ahmadinejad intr-un discurs tinut cu aceasta ocazie.

Potrivit ministrului Apararii, Ahmad Vahidi, Karar este "un simbol al versatilitatii si progresului industriei de aparare a Iranului". Prezentarea lui Karar vine la doua zile dupa ce Iranul a testat cu succes prima racheta sol-sol construita in tara, Qiam.

De altfel, presedintele Ahmadinejad a promis "o riposta la scara planetara" in caz de atac impotriva tarii sale, intr-un interviu publicat in cotidianul Al-Sharq din Qatar. "Optiunile noastre nu vor avea limite (...). Ele vor privi intreaga planeta", a declarat presedintele iranian, raspunzind unei intrebari privind o eventuala reactie a Teheranului la un atac.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.