Internațional

20% dintre americani cred ca Barack Obama este musulman

Ziarul de Vrancea
20 aug 2010 443 vizualizări
Unul din cinci americani crede ca presedintele Statelor Unite, Barack Obama, este musulman, releva un sondaj realizat de Pew Research Center

în pofida faptului ca presedintele american merge in mod frecvent la biserica si a declarat in mod public, in mai multe rinduri, ca este crestin, de cind s-a instalat la Casa Alba, in urma cu aproximativ doi ani, numarul de americani care cred ca acesta este musulman este, in realitate, in crestere, arata ancheta. în paralel, numarul de americani care-l identifica, in mod corect, pe Barack Obama ca fiind crestin, a scazut la aproape jumatate, intr-un an, la 34 la suta. Sondajul a fost realizat inaintea declaratiilor presedintelui american, saptamina trecuta, in apararea dreptului musulmanilor de a construi o moschee in apropiere de zona atentatelor de la 11 septembrie 2001, la New York, in numele libertatii religioase, garantate de Constitutie. Aceste declaratii au provocat un scandal mediatic si au suscitat nemultumirea in special a rudelor victimelor de la Turnurile Gemene. Sondajul Pew a fost realizat in perioada 21 iulie - 3 august, asupra unui esantion de 3.003 persoane.


Un taur a ranit 30 de persoane dupa ce a sarit in tribunele unei arene in Spania


Trei persoane, dintre cei 30 de spectatori raniti miercuri de un taur, care a reusit sa sara in tribunele unei arene, la Navarra (nordul Spaniei), continuau sa se afle ieri in spital. Este vorba despre un baietel, in virsta de 10 ani, care se afla intr-o stare "stabila", dar "grava", despre o tinara, in virsta de 23 de ani, si despre un barbat, in virsta de 41 de ani, pentru care prognosticul este "favorabil", a anuntat Guvernul regional din Navarra. Alte cinci persoane au fost spitalizate, miercuri, la Pamplona din cauza unor "contuzii si traumatisme". în plus, 24 de persoane au primit ingrijiri la Tafalla (nord), din cauza unor "contuzii diverse". Mai multe persoane au primit ingrijiri din partea salvatorilor in arena, pentru crize de panica si contuzii usoare. Animalul a fost oprit, dupa 15 minute, de catre angajatii arenei, care l-au ucis, imediat. Taurul nu participa la o corida clasica. El lua parte la o cursa numita "recortadores", asemanatoare unor curse din Franta, in care este vorba despre evitarea atacului din partea animalului, de care participantii se apropie foarte mult.


120 de imigranti clandestini au debarcat in Italia dintr-un yaht de lux


Aproximativ 120 de imigranti clandestini provenind din Irak si Afghanistan au ajuns, ieri dimineata, la bordul unui yaht de lux in Calabre, in sudul Italiei. Doi ucraineni au fost arestati si anchetatorii vor stabili daca ei vor fi judecati pentru trafic de persoane. "într-adevar nu a fost folosita o barca de pescuit tipica (adesea folosita pentru debarcarea clandestinilor), ci un yaht de aproximativ 15 metri lungime", a declarat purtatorul de cuvint al Pazei de Coasta. Yahtul, care transporta 50 de barbati si in jur de 70 de femei si copii, majoritatea kurzi, venea din Turcia. Pina anul trecut, cea mai mare parte a imigrantilor clandestini debarcau pe insulite mici din apropierea Siciliei dar, dupa incheierea in 2009 a unui acord intre Italia si Libia, sosirile imigrantilor au scazut cu 90 la suta, potrivit guvernului italian. Potrivit sursei citate, debarcarea de joi este cea mai importanta din ultimii ani, in Calabre.


Militari israelieni suspectati ca au pradat obiectivul militar pe care il atacasera


Doi militari israelieni, suspectati ca au furat calculatoare si telefoane mobile de la bordul unui vapor al flotilei interceptate, la 31 mai, de comandouri israeliene in largul coastelor Fisiei Gaza, au fost arestati. Un militar, suspectat ca a vindut computerele furate, a fost arestat luni, impreuna cu alti trei militari, care au cumparat obiectele furate vindute. Un sublocotenent care a comandat una dintre unitatile israeliene care a avut aces la unul dintre vapoarele din cadrul flotilei ancorate in portul Ashdod, in sudul Israelului, dupa ce nava a fost imobilizata, a fost, de asemenea, arestat. Potrivit anchetatorilor, ofiterul ar fi furat patru, pina la sase laptopuri, pe care le-a vindut militarului arestat care a vindut, de asemenea, acest material, altor trei militari, cu doua luni in urma. Un purtator de cuvint al armatei israeliene a declarat ca "politia militara a deschis o ancheta. Pentru moment nu s-a stabilit ca furtul ar fi avut loc la bordul unui vapor al flotilei".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.