Internațional

Pentagonul s-a pus rau cu micul Partid al Piratilor din Suedia

Ziarul de Vrancea
19 aug 2010 451 vizualizări
Formatiunea politica, prezenta in Parlamentul European, va gazdui noi servere ale site-ului WikiLeaks - cel care a publicat mai multe documente confidentiale privind razboiul din Afganistan

Partidul Piratilor din Suedia a anuntat ca va gazdui noi servere ale site-ului WikiLeaks, specializat in publicarea de documente confidentiale, pentru a-l ajuta sa isi continue dezvaluirile. "Partidul Piratilor va gazdui noi servere ale Wikileaks", declara acest partid, intr-un comunicat. El "va oferi gratuit (...) gazduire (serverelor) Wikileaks in cadrul misiunii sale politice", adauga comunicatul.

Wikileaks, care a provocat o furtuna mediatica si furia Pentagonului dupa ce a publicat luna trecuta 77.000 de documente militare confidentiale privind razboiul din Afganistan, dispune deja de servere in Suedia, precum si in Belgia, unde beneficiaza de legi favorabile referitoare la protectia surselor. "Salutam ajutorul oferit de Partidul Piratilor", a declarat Julian Assange, fondatorul si purtatorul de cuvint al WikiLeaks. "Organizatiile noastre impartasesc numeroase valori si sint nerabdator sa gasesc noi modalitati prin care lumea sa devina mai buna", a declarat Assange, intr-un comunicat. Australianul, in virsta de 39 de ani, devenit adversar al Pentagonului, s-a aflat la sfirsitul saptaminii trecute in Suedia.

Creat in 2006 si avind ca obiectiv o crestere a libertatii pe Internet, Partidul Piratilor a provocat o surpriza in Suedia la alegerile europene din iunie 2009, obtinind 7,1 la suta din voturi. El participa la alegerile legislative suedeze din 19 septembrie, dar sustinerea sa este slaba, potrivit sondajelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.