Internațional

Rusii vor bea votca numai la lumina zilei

Ziarul de Vrancea
19 aug 2010 504 vizualizări
Primaria Moscovei a interzis vinzarea de bauturi alcoolice tari între orele 22.00 si 10.00, aceasta fiind o noua masura de combatere a alcoolismului care provoaca moartea a jumatate de milion de persoane pe an în Rusia. Textul care contine aceasta interdictie a fost semnat si va fi publicat în curind, a anuntat primaria capitalei.

"Primarul Iuri Lujkov a semnat o hotarire care stipuleaza ca, incepind cu 1 septembrie 2010, vinzarea cu amanuntul a bauturilor continind peste 15 la suta alcool etilic va fi interzisa in intervalul orar 22.00-10.00", a precizat un oficial din cadrul primariei. Unii experti au criticat aceasta abordare de combatere a alcoolismului apreciind ca ea va conduce la un comert ilegal cu votca si va creste numarul victimelor, deja foarte numeroase, ale alcoolului contrafacut. Din 6 august, soferii rusi nu mai au dreptul sa bea la volan, o interdictie votata la cererea presedintelui rus, Dmitri Medvedev.


Un fost premier francez sustine rezolvarea problemei romilor la nivel european


Fostul premier francez Alain Juppe a declarat ieri pentru postul de radio France Inter ca problema romilor poate fi "tratata doar la nivel european", apreciind ca romii emigreaza "in vest" din cauza "conditiilor inacceptabile" din Romania si Bulgaria. Fostul premier al lui Jacques Chirac a apreciat ca problema romilor poate fi "tratata doar la nivel european", aratand ca este de acord, in aceasta privinta, cu opinia liderului Europe Ecologie (EE), Daniel Cohn-Bendit. El a subliniat ca aceste populatii vin "in vest" pentru ca au "conditii de viata complet inacceptabile in tarile lor de origine, Romania si Bulgaria". "Este necesar ca aceasta problema sa fie solutionata impreuna cu aceste tari, care sint membre ale Uniunii Europene si care trebuie sa ia initiative, poate cu ajutorul financiar al Uniunii, pentru a le asigura conditii de viata mai decente si pentru a lupta impotriva rasismului, caruia aceste populatii ii sint victime", a declarat el.


Femeile se imbraca mai frumos in perioada de ovulatie


Femeile se imbraca mai frumos si isi cumpara haine si accesorii mai sexy in perioada de ovulatie, pentru a atrage un partener, dar si pentru a-si descuraja rivalele. Prin acest obicei practicat inconstient, femeile urmaresc sa ii impresioneze pe barbati, dar si pe femeile care le-ar putea fi rivale, potrivit unui studiu care vizeaza legaturile dintre impulsul de cumparare si factorii hormonali, realizat la Universitatea Minnesota si publicat in Journal of Consumer Research. Cercetarea are la baza raspunsurile a 269 de femei. Aceasta rivalitate fata de alte femei, aflate in proximitate, nu a fost constatata la femeile care nu erau in perioada de ovulatie.


Nivel de radiatii crescut pe o plaja din sudul Bulgariei


Nivelul de radiatii de pe o plaja din sudul Bulgariei este de doua ori mai mare decit normalul pentru aceasta zona, sustine Agentia guvernamentala de mediu, poluarea fiind probabil provocata de deseurile radioactive de la o mina de uraniu din apropiere. Masuratorile facute in Golful Vromos, de la Marea Neagra, fac parte din programul anual de monitorizare a nivelului radiatiilor.

La inceputul lunii august, guvernatorul regional din Burgas, Konstantin Grebenarov, emisese un ordin care interzicea accesul pe plaja intre localitatile Burgas si Sozopol. El afirmase atunci ca a luat decizia dupa ce s-a consultat cu experti de la Ministerul Mediului si Agentia de mediu. Ordinul lui Grebenarov a provocat proteste masive ale proprietarilor de terenuri si hoteluri din zona. în timpul unei vizite recente la Sozopol, ministrul Finantelor, Simeon Djankov, promisese proprietarilor ca se va efectua o a doua masuratoare si ca ordinul va fi anulat, daca nivelul de radiatii se incadreaza in limitele normale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.