Internațional

In urma incendiilor de padure

Ziarul de Vrancea
18 aug 2010 486 vizualizări
Dmitri Medvedev cheama oligarhii rusi sa contribuie la refacerea tarii

Presedintele Dmitri Medvedev a convocat oligarhii rusi la o intilnire pentru a le cere ajutorul la reconstructia satelor distruse de incendiile de padure, relateaza Daily Telegraph. Grupul oamenilor de afaceri, intre care Oleg Deripaska - detinatorul celei mai mari firme de aluminiu din lume sau magnatul industriei miniere Vladimir Potanin au fost chemati la resedinta de vara de la Soci pentru a-si garanta sprijinul. "Tinind cont de atitudinea societatii fata de aceasta problema si nivelul dezastrului, cred ca putem sa vedem cum pot lua parte antreprenorii la gestionarea consecintelor", a declarat Medvedev. El a promis ca cei peste 3.500 de oameni care si-au pierdut casele nu vor fi uitati. "Banii au fost alocati si vor fi achitati pina la ultima rubla. Decizia de a compensa familiile celor decedati a fost deja luata", a spus el.

Cel putin 53 de oameni si-au pierdut viata in incendiile din Rusia, iar mortalitatea in Moscova s-a dublat. Distrugerile culturilor de grau vor duce, potrivit estimarilor, la pierderea a 14 miliarde de dolari din PIB. Guvernul a promis aproximativ 65.000 de dolari pentru reconstructia caselor celor aproximativ 3.000 de persoane. Insa multi dintre rusii care si-au pierdut bunurile in urma incendiilor nu au dreptul la compensatiile promise de stat, din cauza unor probleme birocratice. "Deseori, despagubirea victimelor este imposibila, din cauza unor probleme legate de inregistrarea acestora", deoarece numai persoanele care au domiciliul inregistrat oficial in zona afectata de incendii au dreptul sa obtina compensatii, a declarat Ekaterina Glebova, purtator de cuvint al Camerei Civile. Procedura de inregistrare dateaza din perioada sovietica, dar este obligatorie in continuare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.