Internațional

Fostul presedinte italian Francesco Cossiga a încetat din viata

Ziarul de Vrancea
18 aug 2010 535 vizualizări
Fostul presedinte italian Francesco Cossiga a murit, ieri, la virsta de 82 de ani, la o saptamina dupa ce fusese internat în spitalul Gemelli din Roma, cu probleme cardiace si respiratorii.

Cossiga, care a condus pentru scurt timp guvernul italian in 1979, a fost ales in functia de presedinte in 1985, pentru un mandat de sapte ani. Dupa patru ani de la preluarea functiei, el a denuntat aranjamentele politice, criticind sistemul politic si sustinind ideea unui regim prezidential si reforme institutionale. El a demisionat in aprilie 1992, cu trei luni inainte de incheierea mandatului, pentru a lasa locul "unui presedinte puternic". De atunci, el a devenit senator pe viata, ca toti fostii presedinti italieni.


Politicianul ideal demisioneaza dupa recunoasterea publica a propriei incompetente


Liderul unui partid politic britanic a anuntat ca isi paraseste postul pentru ca nu a facut treaba buna cit timp a fost in activitate. într-o declaratie rar intilnita, Malcolm Pearson, presedintele Partidului pentru Independenta Marii Britanii, care cere retragerea Londrei din Uniunea Europeana, a afirmat ca a demisionat din fruntea formatiunii. Partidul are doi membri in Camera Lorzilor (camera superioara a parlamentului) si 12 reprezentanti in Parlamentul European, dar nu a reusit sa cistige nici un loc in Camera Comunelor (camera inferioara) la alegerile nationale din luna mai. Potrivit propriei marturii, Pearson a realizat ca nu se prea pricepe la politica de partid si a descoperit ca nici nu ii place sa o practice. Membru al Camerei Lorzilor, Malcolm Pearson a explicat ca a decis sa isi cedeze pozitia de sef al partidului pentru ca nu a fost capabil sa creasca semnificativ adeziunea electoratului la formatiunea pe care a condus-o, cu ocazia alegerilor din luna mai, anul acesta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.