Internațional

Rusii ii avertizasera pe polonezi ca aeroortul din Smolensk nu e 100% functional

Ziarul de Vrancea
17 aug 2010 549 vizualizări
Oficiali rusi au avertizat autoritatile poloneze ca aeroportul din Smolensk nu poate accepta curse de pasageri înaintea accidentului aviatic în care si-a pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczynski, alaturi de alte 95 de persoane, relateaza cotidianul polonez Gazeta Prawna.

Ministerul rus de Externe a trimis autoritatilor poloneze in martie un avertisment oficial in care mentiona ca aeroportul din Smolensk este practic abandonat si ca ii lipsesc facilitatile tehnice necesare pentru preluarea zborurilor de pasageri, scrie ziarul, citind surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Potrivit cotidianului polonez, nu se stie cum anume a fost pregatit aeroportul din Smolensk pentru sosirea avionului lui Kaczynski, care s-a prabusit la 10 aprilie, in conditii de vreme nefavorabila. Oficiali din Smolensk intentioneaza sa modernizeze aeroportul militar din Smolensk pina in 2013, pentru a putea primi atit zboruri militare, cit si curse de linie.


Copil de patru ani, supravietuitor cu zgirieturi al unei caderi de la etajul sapte


Un baiat in virsta de patru ani, din Croatia, a scapat doar cu rani usoare, dupa ce a cazut de la etajul sapte al unui bloc aflat intr-un cartier rezidential din Zagreb. In cadere, el s-a agatat de crengile unui copac, astfel ca impactul cu solul a fost usor. O vecina care a vazut incidentul a spus ca baiatul era singur in apartamentul familiei sale si ca a cazut in momentul in care s-a aplecat pe geam pentru a o striga pe mama sa. Copilul a fost dus la spital, insa medicii au constatat numai rani usoare.


Aterizare fortata a unui avion lovit de fulger


Un avion Boeing 737 s-a rupt in trei parti, ieri, la aterizarea pe insula San Andres, din Colombia, provocind moartea unui pasager si ranirea altor cel putin 34, a anuntat politia locala. Guvernatorul Pedro Gallardo a precizat ca avionul a fost lovit de un fulger, care a provocat ruperea aparatului la aterizarea pe insula San Andres. La bordul avionului se aflau 121 de pasageri adulti, patru minori si sase membri ai echipajului. Conform site-ului agentiei Europa Press, avionul decolase de la Bogota, iar sase dintre raniti, aflati in stare grava, au fost transportati de urgenta la spitalul din San Andres. Alti 114 pasageri au fost usor raniti, iar sase dintre persoanele aflate la bord au scapat nevatamate. Insula San Andres se afla la circa 190 de kilometri est de coastele nicaraguane.


Societatile private de securitate din Afganistan vor fi desfiintate


Presedintele afgan, Hamid Karzai, va acorda societatilor private de securitate o perioada de patru luni pina la desfiintarea totala, a declarat, ieri, purtatorul sau de cuvint, Waheed Omer. "Presedintele va fixa astazi o perioada de patru luni pentru desfiintarea companiilor private de securitate", a declarat Omer. "Mai multe detalii vor fi anuntate in decretul" prezidential, a adaugat purtatorul de cuvint al presedintiei afgane. Aproximativ 40.000 de persoane lucreaza in Afganistan in sectorul securitatii. Companiile internationale sau societatile afgane lucreaza frecvent cu fortele internationale, Pentagonul, reprezentanta ONU, intreprinderile insarcinate cu gestionarea ajutoarelor internationale de miliarde de dolari, organizatiile neguvernamentale si mass-media occidentala.


Secretarul american al Apararii se retrage din administratia Obama


Secretarul american al Apararii, republicanul Robert Gates, a confirmat ieri ca va parasi administratia Barack Obama in 2011, imediat ce se va asigura ca retragerea din Afganistan a inceput. Coalitia internationala din Afganistan ar putea incepe sa transfere fortelor afgane anumite competente in domeniul securitatii inca din primavara viitoare, declara secretarul american al Apararii, Robert Gates, intr-un interviu acordat Los Angeles Times. Totusi, comandantii militari au afirmat ca este posibila si o aminare a retragerii din aceasta tara, din cauza climatului de violenta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.