Internațional

Americanii vor sa trimita rusilor utilaje pentru stingerea incendiilor

Ziarul de Vrancea
14 aug 2010 479 vizualizări
Intre timp, flacarile se apropie de un centru nuclear, unde se fabrica componente pentru armele atomice

Presedintele american Barack Obama i-a confirmat presedintelui rus Dmitri Medvedev disponibilitatea SUA de a oferi Rusiei utilaje necesare pentru stingerea incendiilor si sprijin la nivel de experti. Cei doi au avut o convorbire telefonica la initiativa liderului american. "Barack Obama s-a declarat solidar cu eforturile imense pe care le-a depus Rusia pentru inlaturarea si prevenirea consecintelor calamitatilor naturale si a transmis condoleante in legatura cu pierderile de vieti omenesti si si-a exprimat compasiunea fata de sinistrati", a informat presedintia ruse.

Incendiile declansate in rezervatia naturala din apropierea centrului nuclear de la Sarov (500 km la est de Moscova), ameninta sa se extinda, potrivit unui comunicat difuzat vineri de Ministerul pentru situatiile de urgenta. "Focarul de incendiu aparut cu doua zile in urma in partea de est a unei rezervatii naturale, unde fulgerul a lovit niste pini, ameninta sa se extinda", potrivit comunicatului, care nu precizeaza la ce distanta de incendiu se afla instalatiile nucleare unde se fabrica in primul rind ogive atomice. Aproximativ 2.600 de persoane se lupta cu flacarile care ameninta de la 3 august aceasta zona in care traiesc 80.000 de oameni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.