Internațional

Presupus spion israelian, eliberat pe cautiune în Germania

Ziarul de Vrancea
14 aug 2010 539 vizualizări
El fusese extradat din Polonia la cererea autoritatilor germane

Un israelian, presupus agent al Mossad-ului, suspectat de implicare in asasinarea unui membru al miscarii palestiniene Hamas, a fost eliberat pe cautiune in Germania, dupa extradarea sa din Polonia, a anuntat vineri Parchetul din Koln. Suspectul a platit "o cautiune reprezentind o suma corespunzatoare", a declarat un purtator de cuvint al Parchetului din Koln, fara a preciza suma. "Ordinul de detentie pentru falsificare de documente a fost ridicat, in urma unui acord comun intre Tribunal si Parchet", a adaugat el.

Uri Brodsky a fost arestat la 4 iunie la aeroportul din Varsovia, in baza unui mandat de arestare european emis de Germania, care il suspecteaza de complicitate in obtinerea ilegala a unui pasaport german si de spionaj. Dar justitia poloneza a exclus spionajul dintre capetele de acuzare citate de justitia germana, neretinind decit falsificarea de documente. Astfel, el nu poate fi judecat in Germania pentru un alt motiv decit cel pentru care este extradat, adica falsificarea de documente.

Parchetul din Koln (in vestul Germaniei) a preluat cazul, deoarece Brodsky ar fi obtinut ilegal un pasaport german din acest oras. Barbatul este suspectat de participare la crearea comandoului responsabil de asasinarea lui Mahmoud al-Mabhouh, un fondator al ramurii armate a miscarii islamiste palestiniene Hamas, gasit mort la 20 ianuarie intr-un hotel din Dubai, potrivit saptaminalului german Der Spiegel.

Politia din Dubai ii imputa Israelului responsabilitatea pentru asasinat, iar mass-media israeliana sustine aceasta ipoteza. însa autoritatile israeliene declara ca nu exista dovezi privind implicarea Mossad-ului in acest asasinat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.