Internațional

A aparut bacteria imuna la antibiotice

Ziarul de Vrancea
12 aug 2010 658 vizualizări
n primii bolnavi infectati sint citeva zeci de britanici care si-au facut operatii estetice in clinici din Asia de Sud n in lipsa tratamentului, bacteria risca sa se raspindeasca în întreaga lume

O bacterie rezistenta la aproape toate antibioticele a fost descoperita in spitalele britanice, fiind adusa de persoane care au calatorit in Asia de Sud pentru ingrijiri medicale, releva un studiu care sugereaza ca exista un risc de raspindire la nivel mondial. Bacteria, care produce enzima de tip "New Delhi metalo-beta-lactamaza" (NDM-1), a fost identificata prima data in 2009, de profesorul Timothy Walsh, la un pacient suedez care fusese tratat in India.

Potrivit unui studiu publicat in revista britanica The Lancet Infectious Diseases, cercetatorii au izolat 37 de pacienti in Marea Britanie, multi dintre care calatorisera in India si Pakistan pentru operatii estetice. "NDM-1 are potentialul de a se transmite la nivel mondial; este necesara o supraveghere coordonata", avertizeaza autorii studiului, explicind ca numerosi pacienti europeni si americani apeleaza la servicii de chirurgie estetica in India.

NDM-1 rezista practic la toate tipurile de antibiotice, inclusiv la carbapenem, folosit de obicei in cazuri de infectii grave. "Cu acest gen de bacterie, practic am epuizat antibioticele. Doar doua tipuri de antibiotice o pot combate, iar unul nu a fost foarte eficient. Nu vor mai exista antibiotice disponibile in urmatorii zece ani. Daca se va permite perpetuarea acestor infectii fara tratamente adecvate, vom asista la o anumita mortalitate", avertizeaza Walsh. "Ne trebuie un mecanism de supraveghere la scara globala si noi antibiotice pentru astfel de bacterii", subliniaza specialistul.

Cel putin 44 de cazuri de NDM-1 au fost depistate in statul indian Tamil Nadu, 26 in statul Haryana, precum si in Bangladesh si Pakistan. Profesorul Johann Pitout a declarat ca astfel de cazuri au fost depistate si in Statele Unite, Olanda, Australia si Canada, la persoane care beneficiasera de servicii medicale in India.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.