Internațional

Iranul a pregatit gropi comune in asteptarea invaziei americane

Ziarul de Vrancea
12 aug 2010 509 vizualizări
n seful Statului Major Interarme american avertiza asupra existentei unui plan de atac inainte ca Iranul sa obtina arma nucleara, iar una din reactiile Iranului a fost sa prezinte numeroasele gropi sapate inca din timpul razboiului din anii '80 cu Irakul lui Saddam Hussein

Iranul a sapat gropi comune in care va ingropa soldatii americani ce ne vor ataca, a declarat un fost comandant al Garzii Revolutionare de la Teheran, citat de The Christian Science Monitor. Generalul Hossein Kan\'ani Moghadam a afirmat ca gropile comune au fost pregatite in provincia Khuzestan, din sud-vestul tarii, unde iranienii i-au ingropat pe soldatii irakieni morti in timpul razboiului din 1980-1988 intre republica islamica si fortele lui Saddam Hussein.

Declaratia lui Moghadam, fostul comandant adjunct al trupelor de elita iraniene, a fost facuta la citeva zile dupa ce seful Statului Major Interarme american, amiralul Michael Mullen, a anuntat ca Statele Unite ale Americii au pregatit un plan de atac impotriva Iranului, daca Teheranul se doteaza cu arma nucleara. Ofiterul american a afirmat insa ca este "extrem de preocupat" de consecintele pe care le-ar putea avea o asemenea ofensiva.

"Gropile comune folosite la ingroparea soldatilor lui Saddam au fost pregatite acum pentru soldatii americani. Acesta este motivul pentru care am sapat un numar atit de mare de gropi", a declarat Moghadam pentru The Associated Press Television News. Oficialul iranian nu a precizat cite morminte au fost sapate, dar imagini obtinute de APTN aratau un numar mare de morminte goale, proaspat sapate, intr-o regiune desertica din Khuzestan. Primele informatii despre gropile comune au fost prezentate in urma cu citeva zile de agentia semioficiala Fars.

Declaratiile lui Moghadam par sa continue sirul mesajelor sfidatoare pe care oficialii iranieni le lanseaza aproape zilnic la adresa Israelului si a Statelor Unite. Cele doua state au afirmat in repetate rinduri ca nu exclud un atac impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului. Guvernul de la Teheran sustine ca programul sau nuclear are doar o componenta civila si nu ameninta pacea in regiune.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.