Internațional

In China, drogurile aduc condamnarea la moarte, indiferent de cetatenie

Ziarul de Vrancea
10 aug 2010 554 vizualizări
Un francez a fost condamnat la moarte pentru producere si trafic de droguri, împreuna cu un complice chinez, de catre un tribunal din Canton (sud).

Chan Thao Phoumy, nascut in Laos, a fost condamnat simbata de Tribunalul Intermediar din Canton, pentru producere, transport, contrabanda si trafic de metamfetamina, au declarat surse din cadrul Consulatului Frantei in acesta metropola meridionala. Chan Thao Phoumy a fost rejudecat, dupa aparitia unor "elemente noi". Anterior, el fusese fost condamnat pe viata, fiind arestat in 2005. Legislatia chineza este extrem de stricta in materie de productie si trafic de droguri, iar mai multi cetateni straini au fost executati, in ultimele luni, in aceasta tara, in pofida protestelor tarilor acestora. Patru japonezi au fost executati in aprilie, iar un britanic a fost executat in decembrie 2009. Cazul britanicului a creat o polemica intre Beijing si Londra, care a agumentat ca cetateanul sau suferea de grave probleme psihice si ca a cerut clementa pina in ultimul moment, insa fara rezultat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.