Internațional

Jumatate dintre romăni prefera sa ia masa cu telefonul mobil in fata

Ziarul de Vrancea
7 aug 2010 490 vizualizări
Un procent de 54% dintre romăni sint probabil fie foarte ocupati ca sa ia masa în liniste, fie foarte dependenti de mobil si mesaje, releva un sondaj lunar efectuat de Reader's Digest, în 17 tari de pe aproape toate continentele.

Ne intrec in acest gen de comportament doar cei din Malaysia (57%). Cele mai manierate natiuni sint Canada, unde 85% dintre respondenti au "votat" impotriva SMS-urile in timpul mesei, Germania (84%), Olanda (83%) si SUA (83%). Bunele maniere spun ca atunci cand iei masa nu trebuie sa te ocupi si de mesajele de pe telefonul mobil. Sondajul a fost realizat in luna august pornind de la un numar minim de 150 de respondenti din fiecare tara. în Romania, sondajul a fost efectuat pe site-ul erd.ro. întrebarea sondajului a fost: "Trimiti sau citesti mesaje (sms-uri, email-uri...) in timp ce iei masa?".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.