Internațional

Ca sa scape de impozite, americanii renunta la cetatenie

Ziarul de Vrancea
4 aug 2010 555 vizualizări
Americanii din strainatate renunta la cetatenie pentru a nu mai plati impozite

Numerosi cetateni americani care locuiesc in strainatate doresc sa renunte la nationalitate pentru a nu mai fi nevoiti sa plateasca impozite si in Statele Unite, informeaza Financial Times in editia electronica. Spre exemplu, la ambasada americana din Londra exista o lista lunga a persoanelor care au initiat demersuri pentru a renunta la cetatenia americana, in incercarea de a evita presiunile Serviciului Fiscal Intern. Unul dintre avocatii care se ocupa de astfel de cazuri este Suzanne Reisman, o fosta activista pentru drepturi civice. "Faci multe sacrificii cind trebuie sa platesti impozite americane desi traiesti in afara tarii de mult timp. De asemenea, faci sacrificii cind renunti la cetatenia americana", afirma avocata. Dat fiind ca exista multi americani care lucreaza la companii in afara tarii, motivul principal pentru renuntarea la cetatenie este clarificarea statutului fiscal. Americanii care traiesc in strainatate sint obligati sa plateasca impozite pe venit, fiind taxati practic in doua state. "Renuntarea la cetatenia americana este renuntarea la o viata foarte complicata, cea de jonglare intre doua sisteme de impozitare diferite", explica expertul Alex Jones.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.