Internațional

Relicve ale sfintului Ioan Botezatorul descoperite in orasul bulgar Sozopol

Ziarul de Vrancea
3 aug 2010 563 vizualizări
Citeva relicve ale sfintului Ioan Botezatorul au fost descoperite in orasul bulgar Sozopol, de la tarmul Marii Negre, au anuntat arheologii bulgari. Arheologii care efectuau sapaturi pe insula Sf. Ioan din apropiere de Sozopol au descoperit o urna funerara in altarul dintr-o biserica straveche ce poarta numele Sfintului Ioan Botezatorul. Urna, care a fost deschisa simbata, contine mici fragmente de oase ale membrelor superioare si inferioare.

Urna era plasata intr-un sarcofag si a fost descoperita de o echipa de cercetatori coordonata de profesorul Kazimir Popkonstantinov. Sfintul Ioan Botezatorul - numit si Inaintemergatorul Domnului - reprezinta o figura importanta din Noul Testament. El a fost ultimul profet care a anuntat venirea lui Iisus Cristos pe Pamint si, totodata, acela care l-a botezat pe tinarul Iisus in apa Iordanului. Profetul Ioan Botezatorul a murit ca martir, fiind decapitat din ordinul regelui Irod, la rugamintea fiicei sale vitrege, Salomeea. Sfintul Ioan Botezatorul este slavit de Biserica ortodoxa. De-a lungul secolelor au existat numeroase controverse referitoare la locul in care se afla ramasitele sale pamintesti. Sozopol este una dintre cele mai vechi asezari de pe tarmul bulgar de la Marea Neagra, care dateaza inca din epoca bronzului. Orasul a fost colonizat de greci, sub conducerea filosofului Anaximandru din Milet, in jurul anului 610 i.e.n. Sozopol a devenit ulterior unul dintre primele orase crestine, avind propriul episcop, iar in Evul Mediu a facut parte din Imperiul Bizantin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.