Internațional

Extremistii britanici acuza:

Ziarul de Vrancea
3 aug 2010 502 vizualizări
Libertatea de miscare permite valul de crime ale tiganilor

Extremistii englezi sustin ca amploarea criminalitatii rome scapata de sub control


Regulile UE privind libera circulatie permit cetatenilor sa aiba totala libertate de miscare in statele membre, constata Partidul National Britanic intr-un comunicat intitulat "Regulile UE privind libertatea de miscare au cauzat \'valul de criminalitate\' din partea tiganilor romani in M. Britanie". "Aproape imediat" dupa aderarea la Uniunea Europeana, politia romana a fost solicitata de autoritatile britanice sa investigheze o serie de bande criminale, din cauza unui "val de infractionalitate" din partea romilor in Marea Britanie, sustine partidul BNP (British National Party), o formatiune considerata de extrema-dreapta, prezenta incepind de anul trecut in Parlamentul European. Partidul, caruia i s-a atribuit o ideologie nationalista de tip fascist, este condus de Nick Griffin si nu a reusit niciodata sa intre in Parlamentul britanic. Amploarea masiva a criminalitatii rome a fost constientizata dupa ce un cotidian a publicat o informatie despre o banda de tigani romani care au traficat in Marea Britanie peste 200 de copii, pentru a cersi, fura si a comite delicte marunte, afirma BNP.


"Romii nu trebuie confundati cu romanii, care sint europeni"


Tiganii romani - care, atrage atentia BNP, nu trebuie confundati cu adevaratii romani, care sint europeni care respecta legile - fac parte dintr-un trib de origine indiana care a patruns in Europa de Est cu mult timp in urma. Cetatenii romani au voie sa vina in Marea Britanie de la 1 ianuarie 2007, reaminteste BNP. In primele sase luni ale acelui an, statisticile politiei au aratat ca "cetatenii romani" sint responsabili pentru 1.080 de cazuri de infractiuni. In aceeasi perioada a anului 2006, fusesera inregistrate numai 135 de astfel de cazuri. In mod incredibil, autoritatile romane au raportat ca rata infractiunilor in tara lor a scazut, pentru ca tiganii si-au exportat activitatile in M. Britanie, subliniaza BNP.

Comunicatul BNP citeaza si o declaratie a lui Stan Bitlan, seful politiei din Ialomita, care a spus ca "exista o legatura intre ceea ce se intimpla aici (in Romania - n.r.) si Marea Britanie. Indiferent cu ce se ocupa ei in Marea Britanie, apare aici, in Romania, sub forma masinilor de lux si a caselor", a declarat oficialul roman. Primarul din Tandarei, unde a avut loc cea mai recenta operatiune a politiei, a spus in 2007 ca s-a inregistrat o scadere a criminalitatii in orasul sau, arata BNP. Un document secret al Ministerului de Interne ajuns in presa estima in 2007 ca 45.000 de potentiali infractori din Romania si Bulgaria au ajuns in Marea Britanie, reamintesc nationalistii britanici. In cel mai recent incident, 26 de tigani au fost arestati in Tandarei in legatura cu bandele de traficat copii. Arestatii risca sa fie pusi sub acuzare pentru trafic de copii, spalare de bani, apartenenta la o grupare de criminalitate organizata si posesie ilegala de arme. Copiii erau sub controlul unui membru al bandei din Marea Britanie si erau folositi la "cistigat bani" prin cersit, spalarea parbrizelor, furturi din buzunare si din magazine, exemplifica in incheiere comunicatul BNP.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.