Internațional

Turistii din Grecia, amenintati de o grupare anarhista

Ziarul de Vrancea
2 aug 2010 551 vizualizări
Serviciile de securitate elene se tem de riscul izbucnirii unui val de violente dupa ce o organizatie de gherila urbana a avertizat turistii ca va transforma Grecia intr-o zona de razboi

Grecia a intrat intr-o noua etapa de violente, comise de organizatii anarhiste care au devenit din ce in ce mai criminale si periculoase", afirma Athanasios Drougos, un analist de la Atena. "Pentru prima data, sintem amenintati cu actiuni teroriste si criminale. Aceste grupari nu tin cont de daunele colaterale sau de civilii nevinovati. Sint foarte radicale", avertizeaza specialistul. Amenintarile au fost proferate de Secta Revolutionarilor, gruparea care a revendicat asasinarea jurnalistului Sokratis Giolas, impuscat mortal in fata casei sale din Atena pe 19 iulie. Gruparea - care a promis intensificarea atacurilor impotriva politiei, oamenilor de afaceri, gardienilor din inchisori, presei "corupte" - a amenintat pentru prima data ca va ataca si turisti. "Turistii trebuie sa afle ca Grecia nu mai este un teritoriu sigur al capitalismului. Intentionam sa transformam Grecia intr-un teritoriu al activitatii revolutionare, prin incendii, acte de sabotaj, demonstratii violente, atentate si asasinate. Armele noastre sint incarcate si sint gata sa vorbeasca. Sintem in razboi impotriva democratiei voastre", avertizeaza gruparea.

Mesajul de amenintare intervine in contextul in care turistii din Grecia sint deja afectati de numeroasele greve din aceasta vara.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.