Internațional

Incendii in Rusia: cel putin opt morti si mii de persoane evacuate

Ziarul de Vrancea
31 iul 2010 590 vizualizări
Cel putin opt persoane au murit, iar alte citeva mii au fost evacuate, din cauza incendiilor de padure care au devastat localitati intregi si au distrus locuinte in Rusia, unde, de mai multe saptamini se inregistreaza temperaturi fara precedent.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev a cerut Guvernului sa ia "masuri de urgenta" pentru a lupta impotriva incendiilor, iar premierul Vladimir Putin a vizitat o localitate distrusa de foc in totalitate. In regiunea Voronej, la aproximativ 500 de kilometri sud-vest de Moscova, "cinci persoane au murit in incendii, 21 au fost spitalizate, iar peste 500 de locuitori au ramas fara locuinte", potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Situatii de Urgenta. Trei spitale si mai multe tabere de vacanta au fost evacuate de urgenta, la Voronej, un oras unde flacarile putea fi vazute din locuinte, potrivit unor imagini difuzate de postul rus de televiziune. In regiunea Nijni-Novgorod (la est de Moscova), "doua persoane au murit, potrivit primelor informatii, 1.479 au fost evacuate, iar 550 de case au (fost distruse) de incendii", a anuntat Parchetul local, intr-un comunicat. In localitatea Vehniaia Vereia, in regiunea Nijni-Novgorod, unde toate cele 340 de case au fost distruse de flacari, in 20 de minute, joi, Vladimir Putin le-a promis locuitorilor o crestere a compensatiilor prevazute de lege. "Eram acasa, ma sufocam. Casele ardeau, nu mai vedem nimic", a declarat, pentru postul de televiziune Rosia, Valentina Britova, o pensionara. Postul a prezentat imagini cu izbe (case construite din busteni) devastate, in urma incendiului raminind in picioare, pe locul fiecarui imobil ars, doar sobele traditionale din caramida. O alta locuitoare, Elena Vituskina, a declarat ca, in timpul evacuarii, "autobuzul era inconjurat de foc; ardea ca la cinema". Situatia s-a agravat joi, din cauza rafalelor de vint, care au intensificat viteza de propagare a incendiilor. Partea vestica a Rusiei este afectata, de o luna, de o canicula fara precedent, cu temperaturi care s-au apropiat, in ultimele zile, de valori de 40 de grade Celsius.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.