Internațional

Orasul depravarii din Spania este animat de romance

Ziarul de Vrancea
30 iul 2010 646 vizualizări
Oraselul spaniol La Jonquera, un "mare bordel" cu servicii oferite inclusiv de prostituate romance

Oraselul spaniol La Jonquera, situat in apropiere de granita cu Franta, atrage numerosi francezi in cautare de servicii sexuale ieftine, furnizate de femei ce provin inclusiv din Romania, in timp ce primarul lupta impotriva imaginii de "mare bordel" asociata localitatii. Autorizate in Spania, bordelurile ("puticlubs") sint peste tot si "confera o imagine proasta (orasului) La Jonquera, denumit «bordelul Europei»", isi exprima regretul un patron de bar sub acoperirea anonimatului. Deschiderea, in octombrie, a unei noi cladiri care poate primi pina la 600 de clienti a provocat nemultumirea locuitorilor. Jordi Cabezas, primarul acestei localitati cu 3.000 de locuitori si situate in apropiere de autostrada Perpignan-Barcelona, a incercat timp de patru ani sa impiedice constructia cladirii. Justitia a autorizat recent deschiderea acestei case de toleranta in centrul localitatii, la citiva metri de un supermarket frecventat de locuitori. Mai departe de sat, Dallas este unul dintre cele mai mari bordeluri din regiune. Nico, administratorul acestuia, il numeste "hotel pentru femei", refuzind termenul de casa de toleranta sau bordel. Romance, bulgaroaice, rusoaice si latino-americane inchiriaza camera cu 80 de euro pe noapte. "Proxenetismul fiind interzis in Spania, nu iau niciun comision, ele sint independente", sustine barbatul, care incaseaza bani din intrare si consumatie. Potrivit lui, 500 de clienti frecventeaza in fiecare seara Dallas. In jurul barului, aproximativ 100 de tinere imbracate sumar si cu tocuri de 15 centimentri acosteaza clientii direct in franceza, cu un "bonjour, ça va?", 90% dintre clienti fiind cetateni francezi.


Toata Franta stie de "bordelul Europei"


"In cartierul meu, toata lumea stie de Dallas", explica Mohamed, in virsta de 19 ani, venit din Béziers (sud). "In Franta, asta se face pe strazi, este murdar. Aici ni se ofera un cearsaf de unica folosinta, un prezervativ, sapun si sampon pentru dus", apreciaza tinarul. "Fetele sint mai ieftine decit in Franta", adauga Eddy, care locuieste la periferia Parisului si are 26 de ani. Primarul din la Jonquera lupta si impotriva altui tip de prostitutie: in parcarile imense pentru camioane sau pe marginea soselei nationale, prostituate venite din Europa de Est si din Nigeria imbie provocator soferii. In iulie 2009, primarul a lansat un plan prin care sint pedepsiti cu o amenda de 300 de euro clientii si prostituatele prinsi in flagrant pe strazi. "Clientii platesc imediat pentru ca nu au chef sa primeasca amenda acasa", dar nu si fetele, dezvaluie primarul. Pe strazile sinuoase din imprejurimi, prezervativele folosite aruncate pe jos sint martori ai prostitutiei practicate masiv in acest orasel traversat in fiecare zi de 6.000 de camioane si de francezi veniti sa caute alcool, tutun, carburant sau sex la preturi mai mici decit in tara lor. "Aceste femei sint controlate de mafie si de pesti", sustine Jordi Cabezas, care denunta, de asemenea, traficul de droguri si problemele de violenta asociate prostitutiei. "Nu fac asta din placere", marturiseste Lola, o prostituata bulgara venita in Spania in urma cu patru saptamini. "Am doua credite de platit si un fiu de cinci ani, care a ramas in tara", afirma ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.