Internațional

Rusia pregateste un nou embargou pentru vinurile moldovenesti

Ziarul de Vrancea
29 iul 2010 571 vizualizări
Serviciul sanitar rus intentioneaza sa interzica mai multor intreprinderi din Republica Moldova sa exporte vinuri pe piata Federatiei Ruse.

Conform RIA Novosti, este vorba despre companiile vinicole Salcuta, Basvinex si Vinaria Bostovan. "In perioada 26 iunie-15 iulie 2010 au fost depistate 91 de loturi de vin si materiale vinicole venite din Republica Moldova cu continut ridicat de dibutilftalat, iar in trei loturi s-a gasit metalaxil. In total, 544.884 de sticle de vin nu corepund normelor de calitate, cu un total de 960.290 de litri", mentioneaza comunicatul dat publicitatii de Rospotrebnadzor. Seful serviciului santitar rus, Ghennadi Oniscenko, a anuntat anterior ca Rusia va aplica interdictii la importul de vinuri moldovenesti, daca Republica Moldova nu va rezolva, in urmatoarele doua saptamini, problema calitatii vinurilor. In total 44 de intreprinderi vinicole din Republica Moldova au obtinut avizul sanitar-epidemiologic pentru reluarea livrarilor de vin in Rusia, dupa embargoul impus din 2006. Recent, Rusia a inceput sa impuna din nou interdictii vinurilor moldovenesti si a intors produsele la vama, pe motiv ca acestea contin substante toxice. Pierderile inregistrate in 2006 de vinificatorii din R. Moldova au fost estimate la 180 milioane de dolari. Comisarul european pentru agrucultura, Dacian Ciolos, a declarat, intr-o intrevedere la Bruxelles cu premierul Vlad Filat, ca vinul moldovenesc isi va dubla cota pe piata UE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.