Internațional

Scotian condamnat la inchisoare fiindca a smuls valul de pe fata unei musulmane

Ziarul de Vrancea
28 iul 2010 512 vizualizări
Un barbat din Scotia a fost condamnat la doi ani de inchisoare dupa ce a rupt valul traditional purtat de o femeie musulmana.

William Baikie a recunoscut ca a atacat-o pe Anwar Alqahtani, smulgindu-i de pe fata valul niqab, la 27 aprilie, la Glasgow. Baikie a fost condamnat pentru "atac rasist". Judecatoarea Lindsay Wood a afirmat ca agresarea femeii a fost "odioasa", iar gestul lui Baikie a reprezentat "o rusine absoluta". Barbatul a disparut dupa ce a atacat-o pe Alqahtani, insa a fost identificat in baza imaginilor inregistrate de circuitul CCTV. Potrivit informatiilor, el a mai fost condamnat pentru "comportament rasist". Alqahtani, care este din Arabia Saudita, a mers in Scotia pentru a urma un masterat. Femeia, care poarta un niqab "pentru a-si arata modestia", a fost atacata in timp ce se indrepta spre Gara Centrala, de unde urma sa ia trenul. Baikie a rupt valul femeii, care a fost nevoita "sa-si caute alt obiect de imbracaminte pentru a se acoperi". Condamnarea lui Baikie vine la o saptamina dupa un scandal produs in Franta. O avocata franceza in virsta de 60 de ani i-a smuls valul de pe fata unei femei musulmane in ceea ce politia locala a descris ca fiind primul caz de acest fel produs in Hexagon. Cu doar citeva inainte, Camera inferioara a Parlamentului francez aprobase un proiect de lege care va interzice femeilor sa poarte in public valul islamic de tip burqa, ce le acopera intregul corp in afara de ochi si maini. Documentul urmeaza sa ajunga la Senat, unde votul va avea loc cel mai probabil in aceasta toamna.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.