Internațional

Rusii se trateaza de canicula cu teoria conspiratiei

Ziarul de Vrancea
28 iul 2010 559 vizualizări
Incalzirea climei in Rusia ar fi un posibil atac al SUA cu arme climatice supermoderne, sustine un expert militar n la Moscova s-au batut toate recordurile de temperatura

Rusia ar fi in aceasta vara victima unui test infaptuit de SUA cu cea mai sofisticata arma a lor de influentare a climei. Aceasta versiune a fost avansata de fostul meteorolog militar Nikolai Karavaev, capitan de rangul II (r). In opinia sa, canicula, seceta, razele ultraviolete, toate acestea nu sint decit factori cu ajutorul carora actioneaza noile arme spatiale, relateaza agentia de presa Novii Reghion. In acest context, expertul citat evoca si misterioasa statie americana Haarp din Alaska, suspectata de adeptii teoriei conspiratiei de implicare intr-un sir lung de catastrofe naturale. Nikolai Karavaev insisa ca principala cauza a valului fara precedent de canicula care afecteaza in prezent Rusia ar fi ca "impotriva ei se aplica noile arme climatice supermoderne". Oficial, armele climatice sint interzise, dar nu exista nicio interdictie asupra dezvoltarii tehnologiilor de schimbare a vremii in interesul unor organizatii civile, afirma capitanul (r) Karavaev, adaugind ca, in realitate, \'militarii sint cei care detin controlul asupra dezvoltarii acestui tip de arme\'.Ex-meteorologul militar rus pretinde ca isi bazeaza afirmatiile pe un raport recent al fortelor aeriene ale SUA, intitulat: "Conditiile meteo ca factor de crestere a puterii: subordonarea vremii pina in 2050". In document ar fi descrise posibilitatile de schimbare a climei si a conditiilor meteo in scopuri militare. Rezumind analiza, autorii raportului mentionat, potrivit Novii Reghion, scriu ca nu ar fi rau ca SUA sa abandoneze Conventia privind interzicerea impactului militar asupra mediului si apreciaza ca, prin importanta ei, arma climatica va provoca in lume o "rasturnare de situatie" , la fel ca aparitia primelor bombe atomice.


Rusia s-ar confrunta cu un tip de anti-ciclon unic in istorie


Iar faptele ar fi evidente, conform aprecierilor capitanului (r) Karavaev. In timp ce buletinele meteo indica plus 35-36 de grade Celsius la Moscova, la Berlin mercurul din termometre inregistreaza 18 grade Celsius, la Varsovia - 25 de grade, la Viena - plus 20 de grade Celsius. Astfel, in opinia lui, atacul climatic actioneaza local si premeditat. In al doilea rind, argumenteaza el, canicula instalata de mai multe saptamini in partea europeana a Rusiei ar fi fost provocata de un puternic anticiclon, care \'impinge aerul incins dinspre Marea Mediterana si Asia Centrala\'. Niciodata pina acum Rusia nu s-a mai confruntat cu un astfel de anticiclon, mai spune el. In al treilea rind, conform opiniei sale, in zona anomaliei meteo, o parte a atmosferei terestre s-a subtiat la un nivel record in ultimii 43 de ani, de cind se fac monitorizari si observatii de acest fel. Cataclismul ar fi avut loc in termosfera /invelisul exterior al atmosferei terestre/ la o altitudine de 90-600 km. Acest strat apara Pamintul de razele UV. Nu exista explicatii naturale a acestui fenomen, sustine expertul rus, amintind, in context, ca in "ajunul evenimentelor curente meteorologice" SUA au lansat nava spatiala fara pilot X-37b, capabila sa transporte in spatiu arme puternice cu laser, a carei misiune este una strict secreta. Dupa cum a relatat presa de peste Ocean, aparatul X-37b ar trebui sa stea cel putin 270 de zile in spatiu si apoi sa revina pe Pamint, la una din bazele fortelor aeriene strategice americane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.