Internațional

Americanii dau unda verde primei fabrici legale de marijuana

Ziarul de Vrancea
26 iul 2010 522 vizualizări
Incasari de taxe de milioane de dolari, sute de locuri de munca bine platite din productia celui mai popular drog ilegal din Statele Unite ale Americii. Acestea sint argumentele lui Jeff Wilcox, antreprenor american care a convins autoritatile din Oakland, cel de-al optulea oras ca marime din California, sa legalizeze fermele industriale de marijuana

Astfel, antreprenorul ar putea deveni in scurt timp seful companiei Marijuana, care are ca scop principal corporatizarea "ierbii". Oakland, orasul care a esuat in mod uimitor sa faca bani din boom-ul high-tech, ar putea deveni o metafora a concentrarii afacerilor dintr-o viitoare industrie a drogurilor, ceea ce este astazi Sillicon Valley pentru inalta tehnologie. Asa si-a sustinut Wilcox cauza in fata consiliului municipal in aceasta saptamina, inainte de istoricul vot pentru acordarea permisului de constructie a fermelor industriale de marijuana. Dupa cum afirma antreprenorul, modelul sau de business va fi unul nonprofit, deosebit de afaceri precum Google sau Apple si asemanator lantului alimentar cu pret redus Trader Joe\'s, care comericalizeaza faimosul vin Charles Shaw al carui pret este de 2 dolari pe sticla si care este "alintat" cu denumirea "Two Buck Chuck". "Noul Two Buck Chuck va costa 40 de dolari pe uncie (aproximativ 35 de grame)", a spus Wilcox, exprimindu-si nerabdarea pentru legalizarea completa a marijuanei. Firmele mici ar putea produce marfa sofisticata in timp ce el le va distribui o materie prima "curata, controlata si valoroasa".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.