Internațional

Rusii taciturni sint mai fericiti decit americanii plini de viata

Ziarul de Vrancea
23 iul 2010 486 vizualizări
In anii 1950, cercetatorii americani au stabilit ca una dintre trasaturile caracterului national al rusilor este tristetea.

De asemenea, s-a spus ca rusii sint mai inclinati sa ramina ancorati in amintiri negative decit reprezentantii lumii occidentale in plina ascensiune. Acest stereotip a fost partial spulberat de ultimul raport al Universitatii din Michigan, care va fi publicat in numarul din august al revistei Psychological Science. Studiul arata ca rusii cad mai des prada propriilor lor ginduri sumbre, dar, in acelasi timp, sint mai putin inclinati sa devina depresivi din cauza lor. Pe de alta parte, s-a constatat ca rusii se distanteaza practic spontan de probleme si interpreteaza evenimentele neplacute obiectiv, din afara, ceea ce nu pot sa faca americanii. Deseori, cuvintele pozitive au pentru rusi conotatii negative si invers "" este evidenta gindirea dialectica, spun autorii studiului. De asemenea, rusii acuza in disputele lor cu partea adversa, un aspect bun pentru psihicul uman.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.