Internațional

Musulman arestat pentru terorism fiindca a amenintat echipa South Park

Ziarul de Vrancea
23 iul 2010 540 vizualizări
Zachary A. Chesser, un barbat de 20 de ani din statul american Virginia, a fost arestat dupa ce i-a amenintat cu moartea pe creatorii serialului de animatie South Park

Barbatul convertit la islamism a fost retinut pe un aeroport, in timp ce incerca sa se imbarce spre Africa. El a fost acuzat de autoritatile americane ca sustine organizatia terorista somaleza Shabab si ca a corespondat prin email cu Anwar al-Awlaki, un extremist musulman care se ascunde in Yemen In luna aprilie, Chesser a postat pe pagina web a gruparii Revolutia Musulmana un mesaj in care i-a amenintat pe creatorii South Park, Matt Stone si Trey Parker, ca ar putea sfirsi ca Theo Van Gogh, regizor olandez care a fost ucis in 2004 de catre un islamist deranjat de un film al acestuia despre femeile musulmane. Chesser fusese enervat de un episod din South Park in care profetul Mohamed a fost infatisat imbracat intr-un costum de urs. Teroristul din Virginia le-a marturisit anchetatorilor ca incercase de doua ori sa calatoreasca in Somalia, pentru a se pune in slujba organizatiei Shabab.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.