Internațional

Norocul unei servitoare: 4 milioane de dolari mostenire

Ziarul de Vrancea
22 iul 2010 646 vizualizări
Familia din Singapore pentru care a lucrat vreme de 20 de ani i-a lasat totul dupa moartea ultimului membru

O servitoare filipineza a mostenit peste 4 milioane de dolari de la patroana sau, pentru care a lucrat timp de 20 de ani in Singapore. "Sint cea mai norocoasa servitoare care lucreaza in aceasta tara, cu sau fara bani", a declarat femeia de 47 de ani pentru ziarul "Straits Times", care a citat-o sub numele de "Christine". Ea a refuzat sa-si dezvaluie adevarata identitate de teama ca ea sau familia sa sa nu fie sechestrati in tara de origine, dominata de saracie, si unde este ceva obisnuit ca oamenii bogati sa fie rapiti in schimbul obtinerii unei recompense.

"Christine" a mostenit banii si un apartament de lux in zona comerciala din Orchard Road, din partea medicului si filantroapei singaporeze Quek Kai Miew, care a murit anul trecut la virsta de 66 de ani, si pentru care a inceput sa lucreze in 1989. Servitoarea filipineza a avut grija si de mama dr Miew pina cind aceasta a murit, iar in 2008 a fost anuntata ca va primi patrimoniul detinut de angajatorul sau. "Nu existau secrete intre noi, asa ca nu m-a surprins deloc cind mi-a spus ca imi va lasa toti banii", a mai spus "Christine".

Dupa doua decenii petrecute in Singapore, servitoarea a demarat procedurile de obtinere a resedintei permanente in aceasta tara, sustinind ca mostenirea primita nu ii va schimba stilul de viata, relateaza Agerpres. Aproape 200.000 de servitoare straine, in marea majoritate provenite din Filipine sau Indonezia, lucreaza in Singapore - care are cea mai avansata economie din sud-estul asiatic, insa a carui populatie este de sub cinci milioane de locuitori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 19 ore, 31 minute, 55 secunde
rar oameni ca cei care iau lasat averea !!! sa vina la noi in romania sa vada daca unul iar lasa asa ceva !!?:-) moare si nu ii da nimic poate ca se ingroapa cu averea dar sa deia la servitoare in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.