Internațional

Sectie de jandarmerie din Franta, atacata cu topoare

Ziarul de Vrancea
20 iul 2010 553 vizualizări
n aproximativ 50 de persoane au atacat cu topoare si bare de fier o sectie de jandarmerie din centrul Frantei, protestind fata de moartea unui tinar, ucis de un jandarm

Trei sute de militari au fost mobilizati pentru a securiza zona comunei Saint-Aignan, duminica seara, si "se vor opune reluarii oricaror violente", a precizat prefectura locala.

Tinarul a fost ucis in noaptea de vineri spre simbata la Thesee, dupa ce a fortat un baraj al politiei, iar unul dintre jandarmii care il urmareau a deschis focul. Primarul Jean-Michel Billon a afirmat ca moartea tinarului a provocat nemultumirea membrilor comunitatii de nomazi din care facea parte acesta. "Au loc cu regularitate reglari de conturi intre nomazi si jandarmerie. Unii purtau cagule, erau inarmati cu topoare si bare de fier", a spus el. "Semafoarele au fost distruse, mai multi copaci au fost taiati si li s-a dat foc si trei masini au fost incendiate", a adaugat primarul comunei cu o populatie de 3.400 de locuitori, precizind ca nu au existat raniti.

Potrivit unei surse apropiate de anchetatori, jandarmii au recurs la armele din dotare vineri seara, dupa ce un vehicul a fortat un baraj de securitate. Trupul neinsufletit al victimei, prezentate drept Luigi, in virsta de 22 de ani, tatal unei fetite de doi ani, a fost descoperit la Saint-Romain sur Cher, la aproximativ zece kilometri de locul unde au fost trase focurile de arma si unde traieste o importanta comunitate de nomazi. Conform Parchetului din Blois, masina in care se afla tinarul a refuzat sa opreasca la un prim control al jandarmeriei, lovind un politist care a fost purtat pe capota vehiculului pe o distanta de aproape 500 de metri si cazind de pe capota la un viraj. Jandarmul a suferit rani usoare in urma incidentului. La cel de-al doilea baraj, masina, avind de aceasta data doi pasageri la bord, a dat impresia ca va opri, insa a accelerat si s-a indreptat catre alti doi jandarmi. Unul dintre cei doi a tras atunci doua gloante in directia vehiculului, care si-a continuat cursa, potrivit prefecturii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.