Internațional

93% dintre fraudele cu fondurile de preaderare sint din Romania si Bulgaria

Ziarul de Vrancea
15 iul 2010 464 vizualizări
Neregulile din Bulgaria si Romania raportate in anul 2009 si legate de fondurile de preaderare au reprezentat 93% din numarul total de astfel de cazuri privind aceste fonduri, detectate in UE anul trecut, releva Raportul anual al Comisiei Europene asupra protectiei intereselor financiare ale UE si privind combaterea fraudei.

"In categoria fondurilor de preaderare, numarul cazurilor de nereguli raportate de cele 14 tari beneficiare ale fondurilor de preaderare a crescut cu 35% in 2009. Valoarea estimata a neregulilor se ridica la 117 milioane de euro", se mentioneaza in raportul CE. Totusi, tendinta de crestere a acestor nereguli se aplica numai Bulgariei, cu o crestere de 134% a cazurilor in 2009 fata de anul anterior. In cazul programului SAPARD, 92% dintre toate cazurile suspecte de frauda in 2009 s-au inregistrat in Bulgaria. De altfel, practic unul din cinci proiecte din Bulgaria care a beneficiat de finantare prin SAPARD a fost un caz suspectat de frauda (o proportie de 20,33%). In cazul Romaniei, aceasta proportie a fost de 0,57%.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.