Internațional

Bandaje inteligente cu nanocapsule cu antibiotice, impotriva infectiilor

Ziarul de Vrancea
10 iul 2010 655 vizualizări
Un nou tip de bandaj "inteligent", care incepe sa ilumineze pe masura ce elibereaza nanocapsule cu antibiotice in plagi si arsuri, impiedicind astfel declansarea infectiilor, a fost creat de cercetatorii din Marea Britanie.

Noul tip de bandaj "inteligent" este impregnat cu nanocapsule cu antibiotice, activate de prezenta in rani si arsuri a bacteriilor, permitind tratarea infectiilor inainte ca acestea sa se agraveze.

Bandajul inteligent isi schimba culoarea pe masura ce elibereaza antibioticele in piele, alertindu-i astfel pe medici de prezenta infectiei in acea zona. Potrivit cercetatorilor britanici de la Bath University, autorii acestei inventii, noua tehnologie reprezinta un pas important facut de oamenii de stiinta pentru recuperarea pacientilor cu arsuri severe, in special a copiilor, ale caror infectii pot conduce la instalarea socului toxic, o afectiune potential mortala. Bandajul "inteligent" poate fi utilizat si pentru tratarea arsurilor mai putin grave, a ulcerelor si a ranilor suferite de soldati pe cimpul de lupta. Pielea oamenilor este acoperita in mod normal de miliarde de bacterii "prietenoase" de care acest organ al corpului are nevoie pentru a-si mentine o stare buna de sanatate. Bandajul se activeaza doar atunci cind bacteriile agresive, cauzatoare de infectii, produc anumite toxine ce sparg nanocapsulele continind antibiotice si coloranti. In acest fel, antibioticele sint eliberate doar cind este nevoie, reducind astfel riscul de aparitie a unor bacterii rezistente la aceste medicamente. Bandajele Bacteriosafe contin capsule de dimensiuni subatomice - a milioana parte dintr-un milimetru -, urmind a face parte dintr-un vast studiu clinic care se va intinde pe durata a trei ani, inainte de a putea fi comercializate pe piata medicala europeana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.