Internațional

Un mesaj postat pe Twitter, o greseala de neiertat pentru CNN

Ziarul de Vrancea
9 iul 2010 701 vizualizări
O jurnalista a cunoscutului post de televiziune, specializata in problemele Orientului Mijlociu, a fost nevoita sa demisioneze dupa ce si-a marturisit respectul pentru un lider Hezbollah

O ziarista de la CNN, specializata in subiecte legate de Orientul Mijlociu, a fost nevoita sa paraseasca postul in urma unui scandal izbucnit dupa ce a publicat pe Twitter un mesaj in care il elogia pe aytollahul Fadlallah, considerat in trecut unul dintre mentorii miscarii Hezbollah. Octavia Nasr, care lucra pentru CNN din 1990, a scris pe contul sau de Twitter ca este "trista dupa aflarea vestii mortii" ayatollahului Mohammad Hussein Fadlallah, apreciind ca acesta a fost "unul dintre marii oameni ai Hezbollah" si afirmind ca "l-a respectat mult".

Ulterior, ea si-a exprimat regretul pentru publicarea acestui mesaj, mai ales ca fostul lider spiritual al Hezbollah era inclus in lista americana a teroristilor internationali. "A fost o eroare de judecata din partea mea sa scriu un comentariu atit de simplist", a afirmat Octavia Nasr, intr-o postare pe site-ul CNN. Ea a afirmat ca aprecia la Fadlallah "pozitia singulara si de pionierat in rindurile liderilor religiosi siiti in ceea ce priveste drepturile femeilor". "Aceasta nu inseamna ca il respectam pentru alte lucruri pe care le-a facut sau le-a spus", a adaugat Nasr.

într-un document intern al companiei, vicepresedintele canalului de televiziune CNN International, Parisa Khosravi, a afirmat ca a discutat cu ziarista "si a decis ca aceasta sa paraseasca firma". "Mesajul ei a generat o reactie intensa la sfirsitul saptaminii trecute", adauga Parisa Khosravi, apreciind ca, in cazul Octaviei Nasr, "credibilitatea de jurnalist specializat in problemele Orientului Mijlociu a fost compromisa".

Octavia Nasr a relatat despre principalele conflicte regionale in ultimii 20 de ani si a prezentat emisiunile CNN World Report si World News, in perioada 1993-2003.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.