Internațional

O noua greva generala a dat peste cap Grecia

Ziarul de Vrancea
9 iul 2010 464 vizualizări
Este al saselea protest de anvergura declansat din februarie incoace, care a blocat activitatea in sectorul public, dar si traficul rutier si naval

Grecii au protestat ieri impotriva masurilor de austeritate printr-o noua greva generala care a blocat traficul si a perturbat serios administratia publica si activitatea spitalelor. Mii de persoane au protestat in Atena si alte orase, la o zi dupa ce parlamentul grec a adoptat o lege prin care pensiile sint reduse cu 7%, iar virsta de pensionare creste la 65 de ani, de la 60. Peste 80 de zboruri au fost anulate si 110 au avut intirzieri. Nici un tren sau autobuz nu a circulat, iar navele au fost blocate in porturi. Turistii au fost avertizati ca plecarile feriboturilor vor fi reluate abia astazi.

Administratia publica, spitalele si companiile de stat au fost grav afectate de greva, cea de-a sasea din februarie pina acum. Aproximativ 12.000 de oameni, potrivit estimarilor politiei, au demonstrat in Atena cu bannere adresate FMI si UE, iar alti 5.000 au marsaluit in Thessaloniki. Protestatarii l-au acuzat pe prim-ministrul George Papandreou ca isi protejeaza propriile interese financiare de reducerile cheltuielilor publice. "Georgie, ai spus ca nu sint bani, dar i-ai dat pe toti bancherilor si patronilor", au strigat protestatarii. Guvernul a adoptat o serie de masuri de austeritate in schimbul unui imprumut de 110 miliarde euro de la Uniunea Europeana si FMI.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.