Internațional

Italia ramine o zi fara ziare si buletine de stiri

Ziarul de Vrancea
9 iul 2010 513 vizualizări
"Silenzio della stampa" a fost determinata de un proiect al Guvernului Berlusconi care interzice difuzarea de interceptari sau înregistrari audio si video în timpul unei anchete judiciare

Italia va fi privata de informatii astazi, fara ziare - dar si fara radio si televizor, din cauza unei greve a ziaristilor si a editorilor impotriva unui proiect de lege a guvernului lui Silvio Berlusconi care limiteaza interceptarea convorbirilor telefonice si difuzarea lor. Chemati sa participe la aceasta "zi a tacerii" de catre Federatia nationala a presei (FNSI), ziaristii din presa scrisa au incetat inca de ieri sa lucreze pentru a impiedica aparitia cotidianelor astazi, in timp ce jurnalistii de la agentiile de presa, site-urile internet, din televiziuni si radio nu vor lucra deloc, privind astfel peninsula de informatii.

"Este un gest de responsabilitate a ziaristilor italieni care vor sa denunte guvernul si sa atraga atentia tuturor cetatenilor asupra unei legi care afecteaza protectia legalitatii, lupta impotriva criminalitatii si circulatia libera si transparenta a informatiilor", scria ieri pe prima pagina cotidianul La Repubblica (de stinga).

Proiectul de lege, adoptat de Senat la 10 iunie si care mai trebuie aprobat de Camera Deputatilor, prevede o pedeapsa de doua luni de inchisoare si o amenda de pina la 464.700 euro pentru editorii de ziare si din mass-media care difuzeaza interceptari sau inregistrari audio si video in timpul unei anchete judiciare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.