Internațional

Bulgaria va participa la proiectul South Stream

Ziarul de Vrancea
8 iul 2010 434 vizualizări
Bulgaria a fost de acord sa participe la proiectul South Stream, iar un acord in acest sens va fi semnat in 16 iulie, a anuntat vicepremierul rus Viktor Zubkov. "Putem spune ca am ajuns la o intelegere completa cu Guvernul bulgar, iar seful Guvernului a confirmat ca Bulgaria se alatura proiectului South Stream", a precizat vicepremierul rus Viktor Zubkov

"Toate subiectele care trebuie rezolvate acum vor fi rezolvate pe baza unei \'foi de parcurs\' pe care am adus-o cu noi si am propus-o", a afirmat Zubkov, dupa negocierile cu premierul bulgar Boiko Borisov. Anterior, premierul Boiko Borisov sugerase ca Bulgaria se va retrage din proiectele energetice comune cu Rusia. Marti, seful Guvernului de la Sofia a subliniat ca tara ar avea de cistigat de pe urma participarii la gazoduct.

Potrivit unui expert in energie de la Centrul pentru studii politice din Moscova, Dmitri Abzalov, a apreciat ca aceste declaratii vizeaza sa promoveze proiectul in cabinetul sau de coalitie. Probabil ca Gazprom a imbunatatit propunerea fiind de acord sa angajeze mai multi contractori locali pentru a lucra la conducta si sa cedeze Bulgariei o proportie mai mare din potentialele venituri din vinzarile locale de gaz prin conducta. "In mod traditional, Gazprom insista ca obtina cea mai mare parte din venituri. Probabil ca a oferit Bulgariei termeni speciali", a explicat Abzalov. In total, Bulgaria isi va creste veniturile cu 30% - 40%, a adaugat el. Gazprom a combinat recompensele pentru Sofia cu amenintarile ca va construi gazoductul prin Romania, a afirmat Abzalov. "Aceasta a fost una dintre deciziile rare, eficiente ale Gazprom. A fost presiune prin presa", a adaugat el, precizind ca discutiile cu Romania au fost dificile din cauza dezacordurilor politice in legatura cu Republica Moldova si Transnistria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.