Internațional

Impozitele pentru mai multe case si masini puternice, mentinute si in 2011

Ziarul de Vrancea
6 iul 2010 517 vizualizări
Impozitele pentru proprietarii de mai multe case si pentru autoturisme cu o capacitate cilindrica peste 2.000 cmc, majorate substantial incepind cu 1 iulie 2010, vor fi mentinute la acest nivel ridicat si pe parcursul anului 2011, Guvernul mizind astfel pe incasari totale de circa 500 milioane lei

Intentia Guvernului de a mentine impozitele pentru mai multe locuinte detinute in proprietate si masini cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 cmc la un nivel ridicat si in 2011 este prezentata in actul normativ prin care Executivul a majorat aceste taxe. Documentul releva in mod clar ca aceste impozite vor fi mentinute la un nivel majorat atit in 2010, cit si in 2011, incluzind si estimarile de incasari aferente. Astfel, Guvernul estimeaza ca prin impunerea unui impozit majorat pentru persoanele cu mai multe case va obtine venituri de 49 milioane lei in 2010 si 101 milioane lei in 2011, iar din taxarea suplimentara a proprietarilor de masini cu peste 2.000 cmc va incasa 110 milioane lei in 2010 si 227 milioane lei in 2011. Impozitul pe cladiri va fi datorat indiferent de destinatia acesteia, conform actului aprobat de Executiv. Pina in prezent, statul aplica un impozit majorat daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, dar "care nu sint inchiriate unei alte persoane". Majorarea impozitului pe cladiri datorat de persoanele fizice care au in proprietate mai multe cladiri in afara celei de domiciliu, precum si a impozitului pe mijloacele de transport cu o capacitate cilindrica mare este justificata de Guvern prin faptul ca masurile adoptate pina in prezent s-au dovedit insuficiente pentru mentinerea deficitului bugetar si indeplinirea obligatiilor asumate de Romania cu organismele internationale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.