Internațional

Cel mai cautat romăn din lume

Ziarul de Vrancea
6 iul 2010 729 vizualizări
El este dat in urmarire de mai multi ani pentru traficarea a mai mult de 100 de femei in Spania, pentru prostitutie

Ioan Clamparu, de 41 de ani, se afla pe lista Interpol a celor mai cautati infractori dintre cei sase care se ascund in Marea Britanie, informeaza Daily Mail. Clamparu este cautat de politia din Romania, unde ar fi infiintat o retea de trafic de persoane, fortind peste 100 de femei sa se prostitueze in Spania. Politia crede ca are contacte in cluburi de noapte si hoteluri din Marea Britanie si Irlanda. Clamparu ar fi calatorit intens, in ultimii ani, in Romania, Spania, Italia, Franta si Marea Britanie si, potrivit anchetatorilor, s-ar afla pe teritoriul Europei, posibil in Olanda sau Spania. El ar calatori sub numele de Robert Wieciorkiewicz, se arata in documentul citat.

Zeci de nume se afla pe o lista a celor mai cautati indivizi. Suspectati de a fi comis delicte grave, printre care asasinate si trafic de femei destinate prostitutiei, acesti infractori au fugit din tarile lor pentru a se ascunde in Marea Britanie, in speranta de a scapa de justitie. Interpol a adoptat o masura rara, de publicare a fotografiilor lor, ca parte a unui demers de anvergura de cautare de infractori sub numele codificat de "Operatiunea infrarosu", de urmarire a unui numar total de 26 de fugari cautati pentru cele mai variate infractiuni, de la viol la frauda. Publicul este indemnat sa nu se apropie de suspecti, considerati extrem de periculosi.


Interpolul a dat sfoara pe Internet


Interpolul a lansat ieri un apel catre utilizatorii de Internet, carora le-a cerut ajutorul pentru localizarea a sute de persoane cautate in intreaga lume, in cadrul operatiunii. Organizatia Internationala a Politiei Criminalistice (OIPC, cunoscuta si sub numele de Interpol), cu sediul la Lyon (estul Frantei), face apel la trimiterea de informatii la adresa de e-mail fugitive@interpol.int. Organizatia precizeaza, de asemenea, ca este posibila si comunicarea anonima, prin intermediul site-ului www.csiworld.org.

Lansata la 3 mai, aceasta operatiune "vizeaza 450 de fugitivi din intreaga lume", cautati in 29 de tari, "gasiti vinovati sau suspectati de comiterea unor infractiuni grave", intre care crime, acte de pedofilie, violuri sau trafic de droguri. De atunci, au fost localizate si arestate peste 100 de persoane, intre care un fost manechin columbian, Angie Sanclemente Valencia, cautata pentru trafic de stupefiante, sau Mouamba Munanga, din Republica Democrata Congo, cautat pentru spalare de bani. Dar, in fata amplorii acestei sarcini, serviciile organizatiei politiste au hotarit sa accelereze procedurile si sa recurga la ajutorul publicului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.