Internațional

In ciuda scandalului de spionaj, Medvedev ii face bezele lui Obama

Ziarul de Vrancea
6 iul 2010 447 vizualizări
n fara nici o aluzie la deconspirarea, in Statele Unite, a retelei de spionaj, Dmitri Medvedev îi da asigurari lui Barack Obama ca "relatiile ruso-americane se dezvolta în prezent în mod sigur si dinamic"

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a subliniat intr-o scrisoare adresata omologului sau american, Barack Obama, ca tentativele de subminare a relatiilor dintre cele doua tari sint destinate esecului, o declaratie puternica in plin scandal de spionaj, reluata ieri de presa ruseasca. "Sint sigur ca relatiile constructive si de buna vecinatate dintre Rusia si Statele Unite raspund intereselor veritabile ale popoarelor noastre, de securitate si stabilitate in lumea intreaga", scrie Medvedev in aceasta scrisoare in care i se adreseaza lui Obama la persoana a doua singular, trimisa cu ocazia Zilei Nationale a SUA, la 4 iulie. "Relatiile ruso-americane se dezvolta in prezent in mod sigur si dinamic", a declarat el, adaugind ca tentativele de prejudiciere a acestor relatii nu au nici un viitor.

în aceasta scrisoare, disponibila pe site-ul de Internet al Kremlinului, Dmitri Medvedev nu face referire direct la scandalul de spionaj care a izbucnit saptamina trecuta in Statele Unite, dupa arestarea unor persoane suspectate de spionaj in favoarea Rusiei.

Dar, potrivit cotidianului rus Vremia Novostei, scrisoarea are in mod clar ca scop sa se evite ca acest scandal sa prejudicieze relansarea relatiilor ruso-americane, initiata de Obama si Medvedev de aproximativ un an si jumatate. "Moscova nu intentioneaza sa raspunda provocarii serviciilor speciale americane (...) Acesta este mesajul lui Dmitri Medvedev", a anuntat ieri cotidianul.

Editia ruseasca a saptaminalului Newsweek precizeaza, la rindul sau, ca o sursa de la Kremlin a dezvaluit ca Medvedev nu va face declaratii explicite despre scandal, atit timp cit Barack Obama va adopta aceeasi masura. "Pentru moment, nu vedem schimbari in politica de detensionare si noi insine nu avem intentia de a pune capat acestei politici", a declarat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.